Gepubliceerd op 1 March 2022 om 13h56
Door Damien Malvetti

43% van de Belgische werknemers maakt gebruik van duurzame mobiliteit om naar het werk te gaan

Dit is wat naar voren komt uit een Ipsos-studie die is uitgevoerd in opdracht van Partena Professional. 43% van de Belgische werknemers maakt regelmatig gebruik van duurzame vervoersmiddelen (trein, tram, fiets, bus, enz.) om naar het werk te gaan. Omgekeerd gebruikt 47% nog steeds de eigen auto of de bedrijfswagen.

Dit betekent dat méér dan een op de vier werknemers nu een duurzaam vervoermiddel gebruikt om naar het werk te gaan. Deze cijfers verschillen uiteraard van regio tot regio. Het percentage is duidelijk het hoogst in Brussel: bijna 70% van de Brusselaars gebruikt een alternatieve mobiliteitsoplossing voor de auto (waarvan 52% het openbaar vervoer gebruikt), tegenover 44% in Vlaanderen en 31% in Wallonië.

In Wallonië gebruikt nog 60% van de werknemers een verbrandingsmotor voor het woon-werkverkeer, terwijl dit percentage in Vlaanderen tot 44% is gedaald. In Vlaanderen geeft één op de vijf werknemers (21%) de voorkeur aan de fiets.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels