Gepubliceerd op 14 June 2024 om 10h49
Door Maxime Pasture

Meer dan 700 deelnemers en 1.500 tests op één dag: het ZE Experience Event by link2fleet was een groot succes!

Gisteren, donderdag 13 juni 2024, verwelkomde de Brabanthal in Leuven meer dan 700 deelnemers voor de derde editie van het Zero Emission Experience Event, georganiseerd door link2fleet.

Zoals bekend zijn sinds 1 juli 2023 enkel nog volledig elektrische auto’s 100% fiscaal aftrekbaar in België. Voor verhuurders, bedrijven, kmo’s en zelfstandigen is de toekomst van mobiliteit dus elektrisch. Dit verklaart beslist voor een deel het grote succes van het ZE Experience Event 2024 by link2fleet.

2 keer zoveel

Meer dan 700 deelnemers, meer dan 80 testvoertuigen, waaronder 7 bestelwagens, allerlei soorten fietsen (speedpedelecs, bakfietsen, enz.), maar ook micro-cars, en meer dan 1.500 testritten op één dag: ongeziene cijfers in België, die bijna dubbel zo hoog lagen als die van de editie 2023 van het ZE Experience Event. Dit was mogelijk dankzij de steun van 50 partners die betrokken zijn bij elektrische mobiliteit.

Meer dan 700 deelnemers, meer dan 80 testvoertuigen, waaronder 7 bestelwagens, allerlei soorten fietsen (speedpedelecs, bakfietsen, enz.), maar ook micro-cars, en meer dan 1.500 testritten op één dag: ongeziene cijfers in België!

Nieuwe trends uitgelegd door experts

Hoewel het vooral de jongste elektrische nieuwigheden waren die in de spotlights stonden – en in de stralende zon! – werden ook de Expert Sessions goed bezocht. Elektrificatie brengt namelijk veel veranderingen met zich mee voor leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders en zelfstandigen. De hele dag door konden deelnemers conferenties bijwonen over uiteenlopende onderwerpen: opladen (op kantoor, thuis, in het openbaar), best practices, nieuwe tools voor een optimaal laad- en kostenbeheer, ongevallen met en herstelkosten van elektrische voertuigen.

Tijdens deze conferenties, die vaak voor een bijna volle zaal werden gehouden, konden we enkele relatief nieuwe trends vaststellen: het succes van fietsleasing en de voor de hand liggende koppeling tussen kWh en afgelegde kilometers, zoals Piet de Maertelaere, Product Manager bij MobilityPlus, aangaf: “Aangezien een elektrische auto als thuisbatterij kan worden gebruikt en voorwerpen of zelfs andere elektrische voertuigen kan opladen, is het belangrijk voor wagenparkbeheerders om elke kWh die wordt uitgegeven, te koppelen aan de afgelegde kilometers”. Bas Bullens van DKV Mobility vergeleek het aanbod aan operatoren met een jungle en voegde eraan toe dat “bedrijven tot 60% kunnen besparen op hun laadkosten door zorgvuldig te vergelijken.”

“Elke kWh die wordt uitgegeven, moet worden gekoppeld aan de afgelegde kilometers.” Piet de Maertelaere, Product Manager bij MobilityPlus.

Nog verrassender was dat uit een live enquête in de conferentiezaal bleek dat ongeveer 50% van het publiek zou kiezen voor een nieuwe elektrische auto met een leasecontract van 6 jaar, terwijl de andere helft de voorkeur zou geven aan een tweedehandse EV met een contract van 3 jaar.

“Nood aan informatie”

Aan het einde van de dag konden we praten met een aantal deelnemers, die zeer tevreden waren over het evenement, zoals deze jonge wagenparkbeheerder uitlegde: “Het was echt een interessante dag. De overheid duwt bedrijven in de richting van 100% elektrische mobiliteit, maar er is echt te weinig informatie en ondersteuning over good practices op het gebied van laden, elektrische installatie, facturering, enz. Daarom zijn dagen als deze zo belangrijk voor ons. Bedankt link2fleet!”

Maxime Pasture

Maxime Pasture, redacteur van dit artikel

Maxime is journalist van opleiding en heeft een gezonde interesse in alles wat met auto’s te maken heeft. Hij behandelt uiteenlopende onderwerpen die van ver of van dichtbij met mobiliteit te maken hebben, en nog veel meer.
Dit artikel gaat over: News , Vlootbeheer , Mobiliteit

Gelijkaardige artikels

Gelinkte events