Meer dan 40 hoofdrolspelers en 6 Founding Partners rond één gemeenschappelijk maatschappelijk project
Iets meer dan een maand nadat de lancering van het allereerste mobiliteitsecosysteem in België aangekondigd werd, is co.mobility een echt succes. 40 partners hebben hun deelname aan het ecosysteem bevestigd, dat grote bedrijven en start-ups samenbrengt. “Deze projecten zullen echte bronnen van groeikansen zijn, wanneer de lockdown zal worden opgeheven. Ze zullen dienen om de economische activiteit nieuw leven in te blazen en banen te creëren in de komende maanden en jaren”, zegt Grégoire Talbot, Head van co.mobility.
co.mobility verwelkomt ook 6 Founding Partners: AG, BNP Paribas Fortis, Brussels Airport Company, NMBS, MIVB en Touring. Deze hoofdrolspelers zijn verenigd rond een gemeenschappelijke doelstelling: de grote uitdagingen van de huidige mobiliteit op een efficiënte manier aanpakken. “De deelname van deze nieuwe partners toont hun motivatie om hun activiteiten voort te zetten ondanks de Covid-19-crisis. Dat biedt steun aan de economie en de samenleving, die in deze periode bijzonder hard zijn getroffen”, legt Béatrice de Mahieu, CEO van Co.Station, uit.
Digitale lancering
Dankzij de implementatie van digitale co-creatie en communicatiemiddelen zal Co.Station de eerste fase van co.mobility digitaal kunnen lanceren. Aangezien mobiliteit een sector is die bijzonder geschikt is voor innovatie, is co.mobility een grote kans voor de partners om hun positie te doen gelden. “In navolging van de huidige situatie rond het coronavirus hebben we ons gericht op het digitale en hebben we oplossingen geïmplementeerd die de belanghebbenden in staat stellen om samen te werken in een digitale ruimte. Omdat het digitale echt deel uitmaakt van ons DNA, konden we deze uitdaging aangaan en het project tot een goed einde brengen”, zegt Béatrice de Mahieu.
De toekomst van de mobiliteit
co.mobility is het allereerste mobiliteitsecosysteem in België waarin Co.Station de rol van facilitator tussen de verschillende actoren speelt. Het richt zich op belangrijke mobiliteitsonderwerpen zoals slimme toepassingen op basis van de exploitatie van mobiliteitsgegevens, het toekomstige wagenpark, nieuwe diensten (micromobiliteit, on-demand mobiliteit) of nieuwe intelligente infrastructuren. Vanaf oktober 2020 zullen er 4 prototypes van flexibele producten of diensten worden ontwikkeld om concrete oplossingen te bieden voor mobiliteit, in termen van slimme toepassingen en MaaS (Mobility as a Service), maar ook voor nieuwe diensten en infrastructuren.