Gepubliceerd op 14 January 2022 om 10h07
Door Damien Malvetti

Aiways breidt zijn internationale aanwezigheid uit en lanceert een nieuw model

Na een nieuwe financieringsronde van enkele honderden miljoenen dollars heeft Aiways opnieuw zijn engagement bevestigd om zijn groei te versnellen en nieuwe markten te veroveren. Het Chinese merk, dat in België wordt ingevoerd door de groep Cardoen, zal binnenkort ook een tweede model in zijn gamma lanceren.

Om haar progressie in nieuwe landen te verzekeren, heeft Aiways haar directiecomité herzien en er nieuwe leden in opgenomen. Met het nieuwe bestuur en enkele nieuwe investeringen zal Aiways zich kunnen concentreren op nieuwe lanceringen, producten en duurzame mobiliteit, het verbeteren van de klantervaring en het versterken van zijn digitale capaciteiten.

Als eerste Chinese start-up voor elektrische voertuigen die auto’s in Europa verkoopt, blijft Aiways zich op ons continent uitbreiden. De Aiways U5 elektrische SUV is momenteel verkrijgbaar in tien Europese landen, waaronder België, via de dealergroep Cardoen. Hij zal in de loop van 2022 ook op andere markten worden gelanceerd.

In de komende maanden zal de Aiways U5 SUV op alle markten worden vergezeld door de Aiways U6 SUV-Coupe. Beide elektrische modellen laten toe betaalbaar en emissievrij te rijden en beschikken over een grote actieradius. Aiways heeft het voornemen om één nieuw model per jaar in Europa uit te brengen.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Voertuigen

Gelijkaardige artikels