Gepubliceerd op 7 December 2022 om 10h12
Door Damien Malvetti

Georges Gilkinet (Ecolo): “Mensen betalen in euro’s in plaats van in bedrijfswagens”

In een interview met het Nieuwsblad over de stakingen bij de NMBS vorige week heeft de minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet, het principe van de bedrijfswagen aangevallen. Dit is niet de eerste keer dat de vice-premier (Ecolo) duidelijk maakt dat hij dit systeem niet steunt…

Tijdens een interview met Het Nieuwsblad over de stakingen bij de NMBS van 29 november tot 1 december, heeft de minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet, zijn wens geuit om de werknemers uit de auto en in het openbaar vervoer te krijgen. De minister vindt dat de auto in België nog veel te aantrekkelijk – en fiscaal te voordelig – is. Hij richt zich duidelijk op de bedrijfswagen met deze zin: “We gaan dit voordeel niet van de ene op de andere dag afschaffen. Maar we betalen mensen liever met euro’s dan met bedrijfswagens.”

We mogen natuurlijk niet vergeten dat deze oplossing al wordt aangeboden door het mobiliteitsbudget (pijler 3). En dat het ook het concept van “cash for cars” is, een maatregel die vier jaar geleden uit de hoed van de federale regering werd getrokken en in de kiem werd gesmoord… wegens gebrek aan succes!

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels