Gepubliceerd op 24 January 2023 om 08h28
Door Damien Malvetti
Gelinkte experten :

Fluvius elektrificeert zijn vloot bestelwagens

De Vlaamse elektriciteitsnetbeheerder Fluvius (voorheen Eandis) investeert fors in elektrische voertuigen voor zowel zijn privé- als zijn bedrijfswagenpark. Het heeft zopas vijf 100% elektrische Maxus eDeliver3 bestelwagens van Astara Western Europe in ontvangst genomen.

||
|| © ||

Bij Fluvius maakt respect voor het milieu integraal deel uit van het bedrijfsbeleid. Sinds 2010 heeft de Vlaamse distributienetbeheerder van CO2-reductie een prioriteit gemaakt in zijn vlootstrategie. In 2016 won Thomas Tomme, toenmalig fleet manager, de Fleet Owner of the Year-award voor zijn inspanningen en resultaten op dit gebied.

Het bedrijf sprong snel op de elektrificatie-trein en kondigde in 2017 een massaal investeringsplan aan om tegen 2020 2.000 nieuwe openbare laadstations in Vlaanderen en meer dan 200 stations in zijn eigen parkeergarages te installeren. Ook de vloot personenwagens van Fluvius is snel geëlektrificeerd. Fluvius beschikt over een vloot van meer dan 2.500 voertuigen, waaronder zowel personenwagens als bestelwagens.

In een poging om altijd voorop te lopen en het goede voorbeeld te geven, heeft Fluvius nu een plan gelanceerd om zijn vloot lichte bedrijfsvoertuigen te elektrificeren. De groep heeft contracten gesloten met verschillende merken om te kunnen beschikken over voertuigen die voldoen aan de verschillende behoeften van elk type werknemer. Onlangs werden vijf Maxus eDeliver3 bestelwagens geleverd door Astara Western Europe.

 

Een speciale Virtual Motor Show over LCV’s

 

Hoe kan een wagenpark van elektrische bestelwagens het best worden beheerd? Hoe kunnen ze worden opgeladen als ze de hele dag op de werf zijn? Welke nieuwe ontwikkelingen kunnen we dit jaar op dit gebied verwachten?

Om alles te weten te komen over dit onderwerp, kunt u zich inschrijven voor onze speciale LCV Virtual Motor Show, dat plaatsvindt op 31 januari. Onze deskundigen geven u een overzicht en beantwoorden uw eventuele vragen.

Ik schrijf me in

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Voertuigen
Gelinkte experten :

Gelijkaardige artikels