Gepubliceerd op 8 April 2024 om 06h43
Door Damien Malvetti

Snellaadspecialist Electra streeft naar 15.000 oplaadpunten in Europa tegen 2030

Er beginnen steeds meer aanbieders van snelladers te komen om EV-rijders overal waar mogelijk in Europa een oplossing te bieden. Electra, een van de specialisten ter zake, kondigt vandaag aan de Nederlandse markt te betreden, het negende land waar het bedrijf aanwezig is. Het wil de Europese leider op dit gebied worden.

|
| © |

Tegen 2030 zullen naar verwachting bijna 30 miljoen elektrische voertuigen ingeschreven zijn in Europa, en tegen 2035 zal de verkoop van nieuwe voertuigen met een verbrandingsmotor verboden zijn. Electra wil deze overgang naar milieuvriendelijkere voertuigen ondersteunen door een massale uitrol van snelle, betrouwbare en gebruiksvriendelijke laadstations. Meer specifiek wil de operator tegen 2030 in Europa 2.200 laadstations openen, voor een totaal van 15.000 laadpunten. Het bedrijf maakt geen geheim van zijn ambitie om de Europese marktleider te worden tegen 2030.

Om dat doel te bereiken boort Electra ook nieuwe markten aan binnen Europa. Nederland is het negende land waar de operator zich op stort sinds zijn oprichting in 2021, na België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Spanje.

Optimaal gebruiksgemak

Electra maakt een snelle en duurzame groei door in Europa dankzij zijn scherpe tarieven en gebruiksgemak. Gebruikers kunnen tot een half uur van tevoren een oplaadpunt reserveren via de app, betalen kan met een betaalkaart, bankkaart, in de app of via Google Pay en Apple Pay, en oplaadpunten zijn dag en nacht en zeven dagen per week beschikbaar. Electra kan hierdoor al rekenen op meer dan 100.000 oplaadsessies per maand.

De oplaadstations van Electra bevinden zich voornamelijk in stedelijke gebieden, in de buurt van supermarkten, restaurants, hotels of openbare parkeerplaatsen. Onlangs werd het eerste laadstation op een luchthaven geopend, evenals verschillende laadstations op snelwegparkings.

 

Snelle groei op korte tijd

Onder leiding van Louis-Charles Mosseray, die in augustus 2022 in dienst trad, is Electra snel gegroeid in België en Luxemburg. In amper 18 maanden tijd zijn belangrijke samenwerkingsverbanden aangegaan, onder meer met Delhaize en met het Brusselse taxibedrijf TaxisVerts. Daarnaast zijn in België ongeveer 35 snellaadstations met 200 oplaadpunten operationeel geworden.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Vlootbeheer , Brandstof- en energiebeheer

Gelijkaardige artikels