Gepubliceerd op 11 July 2024 om 06h00
Door Jeroen Evens
Gelinkte experten :

Electra en Uber sluiten duurzaam partnerschap

Vandaag kondigden Electra, specialist in snelladers voor elektrische voertuigen, en het mobiliteitsplatform Uber een nieuw partnerschap aan. Dit initiatief richt zich op het bevorderen van duurzaam vervoer in lijn met overheidsdoelen om tegen 2025 over te schakelen naar 100% elektrisch rijden in Brussel.

Het partnerschap beoogt de overstap naar elektrisch rijden te versnellen door het aanbieden van snelle en efficiënte laadoplossingen voor chauffeurs die gebruikmaken van het Uber-platform in heel België. Dit sluit aan bij de lage-emissiezones in Antwerpen, Gent en Brussel. Chauffeurs die gebruikmaken van het Uber-platform kunnen met Electra-laders tot 400 km bereik opladen in slechts 20 minuten en snellaadstations 30 minuten op voorhand reserveren.

Voordelen voor chauffeurs

Volgens een recente enquête van Electra onder chauffeurs bleek dat er een sterke voorkeur is voor betrouwbare oplaaddiensten die snelladen (89%), voordelige tarieven (86%) en nabijheid van oplaadpunten (79%) bieden. Electra’s stedelijke b2b-aanbod speelt direct in op deze behoeften.

Louis-Charles Mosseray, Algemeen Directeur Electra BeNeLux, benadrukt het belang van efficiëntie voor Uber-chauffeurs: “Chauffeurs die gebruikmaken van het Uber-platform willen hun werkdag zo efficiënt mogelijk doorbrengen. Dankzij het b2b-aanbod van Electra kunnen chauffeurs langer rijden en verliezen ze minder tijd aan de laadpaal. We helpen hen met gemakkelijk vindbare laadstations.”

Laurent Slits, CEO Uber België, voegt daaraan toe: “Deze samenwerking versterkt Ubers belofte omtrent duurzaamheid en maakt de overstap naar elektrisch rijden voordeliger en praktischer voor chauffeurs dankzij de snelladers van Electra.”

Jeroen Evens

Jeroen Evens, redacteur van dit artikel

Jeroen Evens is opgeleid in de Communicatiewetenschappen (KULeuven) en is een enthousiaste volger van alles wat met mobiliteit en bedrijfswagens te maken heeft. Als freelance journalist gespecialiseerd in de fleetsector houdt hij al drie jaar lang de vinger aan de pols van de laatste ontwikkelingen in onze sector.
Dit artikel gaat over: News
Gelinkte experten :

Gelijkaardige artikels