Gepubliceerd op 24 July 2024 om 08h05
Door Maxime Pasture

Na o2o komt ook Ubike in handen van GMH

De Duitse fietsleasemaatschappij Green Mobility Holding (GMH) zet haar expansie voort met de overname van Ubike, een van de marktleiders in België.

© Si l’employé utilise son vélo pour effectuer 10% de ses trajets domicile-lieu de travail par an

Het in 2016 opgerichte Ubike heeft als missie om fietsen toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor werknemers van bedrijven. Dat is interessant voor GMH, dat eerder al het in Gent gevestigde o2o Bicycle Leasing had overgenomen.

Dienstverlening in heel België

“De overname van Ubike is een belangrijke stap in het versterken van onze aanwezigheid in België”, zegt Maximilian Acht, CEO van Green Mobility Holding. “We zullen synergieën benutten door de commerciële focus van beide bedrijven te structureren en door gebruik te maken van Ubike’s overwegend Franstalige team en kantoor in Brussel om GMH’s positie in het Waalse gewest te versterken.”

“Met GMH en o2o hebben we ideale partners gevonden om onze activiteiten in België verder te ontwikkelen en de sterke marktgroei intensiever te benutten”, zegt Michel Lagasse, oprichter en CEO van Ubike. “We delen het gemeenschappelijke doel om de mobiliteit van werknemers te bevorderen door middel van betaalbare en gemakkelijk toegankelijke lease-aanbiedingen en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van woon-werkverkeer te verkleinen.”

Afgelopen juni publiceerde het gespecialiseerde HR-bedrijf SD Worx een studie waaruit bleek dat steeds meer werknemers van Vlaamse en Brusselse bedrijven met de fiets naar het werk komen. In Wallonië blijft het fietsgebruik echter beperkter. Maar de veralgemeende fietsvergoeding die vorig jaar gestemd werd, moet er samen met de uitbouw van het mobiliteitsbudget voor zorgen dat fietsen aan populariteit wint bij de werknemers.

Maxime Pasture

Maxime Pasture, redacteur van dit artikel

Maxime is journalist van opleiding en heeft een gezonde interesse in alles wat met auto’s te maken heeft. Hij behandelt uiteenlopende onderwerpen die van ver of van dichtbij met mobiliteit te maken hebben, en nog veel meer.
Dit artikel gaat over: News , Fietsen (huur) , Mobiliteit

Gelijkaardige artikels