Gepubliceerd op 29 August 2024 om 08h51
Door Maxime Pasture

Opladen: een nieuwe speler, Driveco, lanceert in België

Driveco, niet alleen leverancier maar ook fabrikant van laadstations, heeft zijn intrede gedaan in België. Deze Franse speler richt zich met laadoplossingen voor op kantoor of bij werknemers thuis op onder andere wagenparkbeheerders.

De exploitant van oplaadpunten en infrastructuurfabrikant, die onlangs €250 miljoen heeft opgehaald, biedt een portfolio van flexibele laadoplossingen voor alle sectoren, gekoppeld aan financieringsmogelijkheden op maat.

De komst van Driveco naar België wordt gemarkeerd door partnerschappen met Sixt Zaventem en Ixina Wetteren, waar nieuwe laadinfrastructuur zal worden geïnstalleerd. Sixt Zaventem heeft gekozen voor AC-laadpunten (50 kW), terwijl Ixina Wetteren heeft gekozen voor DC-snellaadstations die tot 200 kW vermogen kunnen leveren.

Lees ook: Alles wat je moet weten over het opladen van een elektrisch voertuig

 

Volledige service: van productie tot onderhoud

Driveco heeft een aantal sterke punten. Ze produceren hun eigen AC-laadpalen in Europa. Bovendien biedt het Franse bedrijf een “kant-en-klare” service, van audit tot onderhoud, inclusief installatie natuurlijk, maar ook de levering van beheertools die een uitstekende gebruikerservaring beloven. Dankzij doordachte partnerschappen levert Driveco bovendien alleen groene stroom van zonnepanelen of windturbines.

Waar kan ik (voorlopig) Driveco oplaadpunten vinden?

Op dit moment heeft Driveco een netwerk van 10.000 oplaadpunten in gebruik of in installatie in Europa. Hun doel is om er 60.000 aan te bieden tegen 2030.

In België zijn er al 70 laadpunten op 15 verschillende locaties. Het doel is om dit aantal te verhogen tot 1.000 oplaadpunten in 2026 en 1.500 in 2030, met name in Wallonië, waar het oplaadnetwerk armer is dan in Vlaanderen en Brussel.

Naast het beheren van de vraag van bedrijven en wagenparkbeheerders, zal Driveco de huidige trend volgen door vooral te investeren op plaatsen waar mensen wonen en gaan, zoals winkels en restaurants.

Maxime Pasture

Maxime Pasture, redacteur van dit artikel

Maxime is journalist van opleiding en heeft een gezonde interesse in alles wat met auto’s te maken heeft. Hij behandelt uiteenlopende onderwerpen die van ver of van dichtbij met mobiliteit te maken hebben, en nog veel meer.
Dit artikel gaat over: News , Vlootbeheer , Brandstof- en energiebeheer

Gelijkaardige artikels