Gepubliceerd op 16 September 2024 om 13h25
Door Jeroen Evens

Belgische start-up Taito Mobility legt na vier jaar de boeken neer

De Belgische start-up Taito Mobility, bekend van de bekroonde Taito S1 e-step, heeft na vier jaar zijn activiteiten stopgezet. Dit nieuws werd bekend gemaakt door mede-oprichter Jules Dobbelaere, die op LinkedIn terugblikte op het intense ondernemersavontuur dat helaas ten einde is gekomen. Ondanks tal van successen, zoals de lancering van een innovatief product en het winnen van prestigieuze prijzen, moest de beslissing worden genomen om het bedrijf te beëindigen.

 

Taito Mobility, een Belgische start-up die in 2019 werd opgericht, heeft zijn activiteiten stopgezet na vier jaar. Jules Dobbelaere, een van de oprichters, kondigde het nieuws recentelijk aan via een uitgebreid bericht op LinkedIn. Hij vertelde over de uitdagingen waarmee de drie oprichters te maken kregen en hoe ze tot op het laatste moment probeerden het bedrijf te redden.

Het bedrijf lanceerde in 2022 de Taito S1 e-step, die werd geprezen om zijn innovatieve design en duurzaamheid. Het voertuig won in 2023 de Micromobility Industries Award voor e-scooter van het jaar, en Taito wist over de jaren heen €1,7 miljoen aan financiering op te halen. Toch bleek dit niet genoeg om de kapitaalintensieve hardwareontwikkeling in Europa te ondersteunen.

Naast hun productontwikkelingen sloot Taito Mobility partnerschappen met grote namen zoals Bike Republic en opende het een pop-upwinkel in Gent. Ondanks deze initiatieven liep het bedrijf tegen een muur van financiële uitdagingen aan, waarbij Dobbelaere in zijn bericht benadrukte dat “cash altijd koning is” in hardware-ondernemingen.

Het verhaal van Taito is er een van groei, innovatie en waardevolle lessen voor andere ondernemers. Dobbelaere deelde enkele van die lessen, zoals het belang van voldoende startkapitaal, de realiteit van productdefecten in vroege productversies, en het belang van een sterk netwerk.

Lees meer over de Taito S1 en de innovatieve visie van het bedrijf in dit artikel.

Jeroen Evens

Jeroen Evens, redacteur van dit artikel

Jeroen Evens is opgeleid in de Communicatiewetenschappen (KULeuven) en is een enthousiaste volger van alles wat met mobiliteit en bedrijfswagens te maken heeft. Als freelance journalist gespecialiseerd in de fleetsector houdt hij al drie jaar lang de vinger aan de pols van de laatste ontwikkelingen in onze sector.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels