Gepubliceerd op 25 September 2024 om 15h13
Door Damien Malvetti
Gelinkte experten :

VAB viert haar 100ste verjaardag met een nieuwe slogan

Wat is er allemaal veranderd op een eeuw tijd? Veel te veel om op te noemen. Honderd jaar geleden werd autobrandstof bijvoorbeeld alleen in apotheken verkocht. Slechts 8% van de huishoudens had een telefoon (met kabel, natuurlijk). Je kon een Ford T kopen voor 260 dollar. Fritz von Opel was de eerste Duitser die een auto bouwde. Snelwegen bestonden nog niet in België, maar… VAB wel! Dit jaar viert VAB zijn 100ste verjaardag en maakt van de gelegenheid gebruik om een nieuwe slogan te onthullen.

September 1924. Op het hoogtepunt van de Roaring Twenties merkte de Vlaamse industrieel Lieven Gevaert dat, na de oprichting van de Vlaamse Federatie voor Toerisme in 1922, het autorijden nog steeds verwaarloosd werd door de Vlaamse bevolking. Hij wilde een automobilistenbond oprichten en vond steun bij ingenieur Aloïs van Loy, directeur van de eerste Vlaamse autorijschool in Antwerpen.

Eind september 1924 richtten ze een vereniging zonder winstoogmerk op, de “Vlaamsche Automobielbond”, kortweg VAB.

Van 1.000 leden in 1930 groeide de VAB tot 15.000 in 1949 en 150.000 in 1970.

De VAB werd al snel een van de belangrijkste pioniers in het sensibiliseren, adviseren en ondersteunen van Vlaamse automobilisten, motorrijders en fietsers.

In de voorbije 100 jaar heeft VAB haar activiteiten voortdurend gediversifieerd en is nu actief in een brede waaier van domeinen:

  • VAB is de grootste bijstandsorganisatie van België, die meer dan 3.000.000 voertuigen (fiets/auto/motor) dekt, 375 eigen wegenwachters heeft en 200 medewerkers in de eigen alarmcentrale telt.
  • VAB is de grootste rijschool van België met 66 kantoren, 9 oefenterreinen, 270 leswagens, 300 lesgevers en jaarlijks 240.000 lesuren rijbewijs B.
  • VAB verkoopt onder eigen dak 20 verschillende merken van tweedehandswagens met bij klanten een tevredenheidsscore van 98%, waarbij elke auto op meer dan 200 punten gecheckt wordt door een eigen diagnosecentrum.
  • VAB richtte een eigen Training & Consult afdeling op, een technisch competentiecentrum voor de automotivesector met 40 technische experts die interne en externe opleidingen geven, technische helpdesks uitvoeren tot en met in-house ondersteuning en (mobiele) diagnoses uitvoeren.
  • VAB is ook verdeler van tankkaarten, laadpassen, vignetten, tolbadges,…
  • Exact 20 jaar geleden startte VAB met Automotive Solutions, een sterk groeiende afdeling die integrale oplossingen aanbiedt voor transport, poolbeheer en remarketing van nieuwe en tweedehandsvoertuigen.

 

Nieuwe slogan

Ter gelegenheid van deze verjaardag slaat VAB een nieuwe weg in met een nieuwe slogan:

“VAB, daar kom je verder mee. Want wij helpen de mensen letterlijk en figuurlijk vooruit gaan. Mijn vader was heel zijn leven lid van VAB en mijn kinderen hebben hun rijbewijs behaald met VAB en zijn vandaag ook lid», vertelt CEO Geert Markey. «Maar we willen ook vooruit kijken. Want ik zou ook willen dat mijn en onze kleinkinderen en achterkleinkinderen ook nog lid zullen worden van VAB. Daarom dus dit nieuw elan, de nieuwe slogan die samenvat waarvoor VAB staat. En dat is dat wij experten in ons vakgebied zijn. Onze klanten kwaliteit leveren. Dat wij een organisatie zijn van geëngageerde, enthousiaste collega’s die ervoor zorgen dat onze klanten een goede, vlotte behandeling krijgen. We willen vooruit, zijn ondernemend en pragmatisch, ook complexe problemen lossen wij op, waar mogelijk met eigen collega’s, indien nodig aangevuld met goede partners. We zijn betrouwbaar, we doen wat we beloven, op VAB kan je rekenen.”

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News
Gelinkte experten :

Gelijkaardige artikels