Gepubliceerd op 23 October 2024 om 07h00
Door Jeroen Evens

Webfleet lanceert EV Charger Monitoring

Webfleet, Bridgestone’s wereldwijd vertrouwde oplossing voor wagenparkbeheer, introduceert de EV Charger Monitoring-oplossing. Wagenparkklanten kunnen hiermee hun elektrische voertuigen en privéladers op één platform monitoren, wat de operationele betrouwbaarheid van het wagenpark waarborgt zonder dat er extra hardware nodig is.

Een stap vooruit in elektrificatie

De oplossing, die rechtstreeks voortkomt uit het recent geïntroduceerde EV Services Platform, integreert laadgegevens direct in het Webfleet fleetmanagementplatform. Met alle informatie op één plek vereenvoudigt het systeem het beheer van elektrische voertuigen en biedt het wagenparkbeheerders geruststelling, inclusief waardevolle inzichten om de laadstrategieën te optimaliseren.

“Webfleet EV Charger Monitoring vereenvoudigt het beheer van onze elektrische vloot door het toezicht op elektrische voertuigen en laadinfrastructuur te stroomlijnen. Hierdoor weten we zeker dat de vloot opgeladen en klaar is om te rijden”, vertelt Daniel Lopes, Deputy Area Manager bij Protectas in Zwitserland, die de oplossing in hun vloot van 16 elektrische voertuigen heeft geïntegreerd.

“Voor managers die elektrische voertuigen (EV’s) beheren, is het cruciaal om hun bedrijf betrouwbaar te kunnen blijven runnen,” vertelt Taco Olthoff, EV Program Director bij Bridgestone Mobility Solutions. “EV Charger Monitoring biedt deze betrouwbaarheid. Wagenparkbeheerders krijgen in Webfleet een overzicht van alle laadstations op verschillende locaties, ongeacht de leverancier. We willen het risico vermijden om de werkdag te beginnen met een niet-opgeladen EV, wat kan leiden tot een ongeplande stop bij een snellader en zowel tijd als kosten verhoogt. Onze oplossing zorgt ervoor dat ze meldingen ontvangen als er iets onverwachts misgaat.”

Real-time inzicht en beheer

Dankzij de oplossing krijgen wagenparkbeheerders real-time updates over de beschikbaarheid van laders, bezetting, laadsnelheid en de locatie van het voertuig ten opzichte van de lader en ondersteunt multi-site monitoring. Op deze manier blijven wagenparkbeheerders op de hoogte van laadproblemen die de bedrijfsvoering van de vloot kunnen beïnvloeden. Het speciale dashboard in Webfleet geeft niet alleen de real-time status en meldingen weer, maar biedt ook belangrijke inzichten in energiekosten, verbruik, gebruikstrends en gemiddelde laadtijden. Klanten kunnen zo de laadprestaties volgen en hun laadstrategie voor elektrische voertuigen verbeteren. Dit uitgebreide overzicht helpt bij het beheren van kosten, bezetting en laadtrends en biedt kansen voor optimalisatie en groei van de vloot.

Naadloze integratie voor een slimme toekomst

Elke oplader die open laadprotocollen (OCPP en OCPI) volgt, integreert naadloos in de gebruikerservaring van fleetmanagement zonder extra hardware, dankzij het ecosysteem van het EV Services Platform. Webfleet is compatibel met elk laadpuntbeheersysteem (CPMS) dat voldoet aan de nieuwste OCPI-normen en werkt al samen met partners van het EV Services Platform, zoals Bia, Evesto, Ampeco en Monta.

Jeroen Evens

Jeroen Evens, redacteur van dit artikel

Jeroen Evens is opgeleid in de Communicatiewetenschappen (KULeuven) en is een enthousiaste volger van alles wat met mobiliteit en bedrijfswagens te maken heeft. Als freelance journalist gespecialiseerd in de fleetsector houdt hij al drie jaar lang de vinger aan de pols van de laatste ontwikkelingen in onze sector.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels