Gepubliceerd op 13 May 2024 om 18h06
Door Damien Malvetti

Vermant neemt Scancar en Polestar Antwerpen over

Vermant Automotive Group heeft vandaag de overname van Scancar en Polestar Antwerpen aangekondigd.

“De overname van Scancar markeert een belangrijke en historische mijlpaal in de langetermijnvisie van de Vermant Automotive Group. Het is onze ambitie om de merken Volvo en Polestar in de regio Antwerpen verder te ontwikkelen. Vanuit onze visie en onze waarden en normen als familiebedrijf willen wij samen met onze gedreven medewerkers de klantenervaring en -tevredenheid naar een nog hoger niveau tillen.” aldus Guy Vermant eigenaar en bezieler van de Vermant Automotive Group.   

Met de medewerking van de invoerders Volvo Cars Belux en Polestar en de steun van de huidige aandeelhouders, nam Guy Vermant de 4 Volvo concessies en de Antwerpse Polestar Space over.

“In de context van veranderingen in de auto-industrie was het de wens om de beste partner voor Scancar te vinden binnen het bestaande Volvo Belux-netwerk, waarbij Vermant als de perfecte kandidaat naar voren kwam. Met vandaag 2 Volvo Vermant vestigingen in Mechelen en Bornem is de integratie van de Volvo en Polestar-activiteiten van Scancar een natuurlijke stap die de positie van Volvo en Polestar in de markt versterkt. Met Vermant aan het roer krijgt Scancar een nieuwe eigenaar met een langetermijnvisie voor Volvo en Polestar, uitgebreide ervaring in de auto-retail en een diepe betrokkenheid bij de beide merken”, aldus Axel Moorkens, Gedelegeerd Bestuurder van Alcopa, die hiermee ook afscheid neemt van zijn laatste automotive participatie.

De Vermant Automotive Group werd in 1956 opgericht door de grootvader van Guy Vermant. Onder de impuls van Guy, die sinds 1992 de leiding heeft, telt de groep naast Volvo ook 2 KIA-vestigingen in Mechelen en Aartselaar en een multi-merk carrosserie. In 2018 werd “Collection by Vermant” opgericht, een “candy store” voor Exquise Classic and Sportscars with dedicated workshop. Pure autopassie dewelke typeert dat Guy Vermant en zijn medewerkers vooral gepassioneerde automensen zijn.    

Met de overname van Scancar vergroot de Vermant Automotive Group zijn activiteiten en impact op de economisch belangrijke, zeg maar gouden, as Antwerpen – Brussel. 

De overname is momenteel nog in afwachting van de goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteit. 

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Dealers , Voertuigen

Gelijkaardige artikels