Gepubliceerd op 15 September 2022 om 07h48
Door Damien Malvetti

Bandenpunt opent de deuren in Hasselt

Op 19 september wordt in Hasselt het nieuwe bedrijf Bandenpunt gelanceerd, een moderne bandencentrale waar alle merken van auto’s en bestelwagens welkom zijn voor de totale service van hun banden. Een ervaren team, een snelle doorlooptijd en een comfortabele wacht- en werkruimte zijn maar enkele troeven die Bandenpunt op tafel gooit.

|
| © |

Bandenpunt is de naam van een nieuwe bandencentrale die de deuren opent in een nieuwbouw op het Heros Businesspark in Hasselt, gelegen aan de autoboulevard van de Herkenrodesingel (Grote Ring).

Naast de verkoop van een breed gamma van nieuwe banden én velgen, wil Bandenpunt door hun “pitstop” aanpak de referentie zijn in het wisselen van zomer- en winterbanden. Door te investeren in ultra moderne apparatuur wil Bandenpunt zich ook positioneren als dé specialist in het uitlijnen van personen- en bestelwagens.

In het geïntegreerde bandenhotel, mét automatische ultrasone reiniging, is er plaats voor meer dan 3000 wielensets voor de seizoensstockage van winter- of zomerbanden sets.

Als doelgroepen verwelkomt Bandenpunt iedere particuliere en zakelijke rijder. Bandenpunt is bovendien erkende full service partner voor de leasemaatschappijen.

Minten & co

De nieuwkomer op de markt onderscheidt zich door diverse troeven uit te spelen. Zo wordt een team van vakmensen ingeschakeld, dat onder leiding van ‘bandengoeroes’ Jo en Dries Minten, al hun kennis en ervaring in de schaal gooien. Bandenpunt zal werken met een state-of-the-art machinepark dat de efficiëntie verzekert. Klanten krijgen de garantie dat een pitstop voor een seizoenswissel hooguit 40 minuten in beslag zal nemen. Een comfortabele wacht- en vergaderruimte met alle faciliteiten, maakt dat ze geen seconde tijd verliezen. De nieuwe speler profileert zich op de markt met een nononsensebenadering waarbij op een laagdrempelige manier een professionele service wordt geleverd aan marktconforme prijzen: Banden. Punt.

Ambitie

De opening van de nieuwbouw in Hasselt is het beginpunt van een concept dat verder zal worden uitgerold. De tweede vestiging van Bandenpunt zal zich bevinden in Dilsen-Stokkem, waar Maasland Banden een rebranding en inhoudelijke upgrade zal ondergaan. Maasland Banden wordt Bandenpunt Maasland. Daarna is het de ambitie om het succesrecept van deze onafhankelijke, multimerken bandencentrale te introduceren in nieuwe vestigingen in het land.

Multimerken

Hoewel dit concept volledig los staat van de garages die ondernemer Peter Guelinckx met zijn holding A&M Invest controleert, is Bandenpunt wel één van zijn initiatieven om zijn strategische visie op de ontwikkeling van een veranderende automotive-sector gestalte te geven. Guelinckx is volledig overtuigd dat de toekomst zal worden bepaald door een multimerken-model, waarbij zowel de garage activiteiten
als alle bijhorende diensten toegankelijk zijn voor alle types van klanten, voor alle mogelijke merken. Bijkomende investeringen die in deze visie passen, staan in de steigers en zullen weldra worden aangekondigd.

Over A&M Invest / Bandenpunt

A&M Group is Best-in-Class in de automobielsector. Hier leidt kennis, ervaring, enthousiasme en engagement tot onze unieke klantenbeleving. Persoonlijke service en constante kwaliteit staan bij ons voorop en de behoeften van klanten, medewerkers en merken staan centraal.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Banden, onderhoud & herstelling

Gelijkaardige artikels