Gepubliceerd op 20 October 2022 om 05h46
Door Damien Malvetti

En de meest innovatieve start-up van 2022 is… Mob Box!

Dit jaar namen 5 start-ups deel aan onze Fleet & Mobility Start-Up Challenge. Vijf interessante en innovatieve projecten die fleet- en mobiliteitsmanagers echt helpen bij hun dagelijkse taken. Elke kandidaat kreeg 2 minuten om zijn concept voor te stellen aan het in Paleis 10 aanwezige publiek, dat live voor de winnaar kon stemmen. Mob Box won de prijs tegen Falcomotive, Go Watts, Taito en e-RS.

Mob Box, een spin-off van D’Ieteren’s Lab Box, is een B2B en B2G-bedrijf dat besluitvormers helpt betere data-gedreven mobiliteitsbeslissingen te nemen. De start-up combineert een technologiegericht DNA met een brede expertise in de mobiliteitsindustrie. Haar aanpak is gestructureerd rond gegevensanalyse en zij ontwikkelt specifieke instrumenten om de specifieke mobiliteitsuitdagingen van bedrijven aan te pakken. Haar kennis over mobiliteit heeft betrekking op alternatieve mobiliteitsoplossingen, de auto-industrie en het fiscale kader.

Bij Mob Box streven specialisten ernaar de gegevens van bedrijven optimaal te benutten om hen te helpen hun mobiliteit daadwerkelijk te verbeteren.

De aanpak van Mob Box is vooral gebaseerd op het verminderen van de CO2-uitstoot die gepaard gaat met de mobiliteit van werknemers, het optimaliseren van de kosten en het verhogen van de tevredenheid van de werknemers. En dit alles wordt bereikt met concrete en gedetailleerde visualisatie- en analyse-instrumenten.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Mobiliteit , Mobiliteitskaart/-apps

Gelijkaardige artikels