Gepubliceerd op 28 June 2024 om 11h00
Door Maxime Pasture

Belgische CEO’s zijn zeer betrokken bij het mobiliteitsbeleid van hun werknemers

Uit een Europees onderzoek van het Arval Mobility Observatory blijkt dat in 4 op de 10 Belgische bedrijven de CEO zelf het woon-werkbeleid van het bedrijf beheert. Dit is veel meer dan bij de meeste van onze Europese buren…

De grote baas blijft de sleutelfiguur in het mobiliteitsbeleid van Belgische bedrijven. Dat blijkt uit een Europees onderzoek van het Arval Mobility Observatory (5.854 Europese bedrijven met bedrijfswagens werden ondervraagd, waaronder 300 Belgische bedrijven).

In 4 op 10 Belgische bedrijven is het de CEO of gedelegeerd bestuurder die beslist over de organisatie van de werknemersmobiliteit. “Alleen in bedrijven met meer dan 500 werknemers wordt de eindverantwoordelijkheid voor het wagenpark van het bedrijf, de mogelijkheden om bedrijfswagens te delen en de lancering of uitbreiding van fietsleasingformules volledig gedelegeerd aan de wagenparkbeheerder of operationeel directeur”, legt Yves Ceurstemont, hoofd van het Arval Mobility Observatory België, uit.

Boven het Europese gemiddelde

In zijn studie merkt het Arval Mobility Observatory ook op dat Belgische CEO’s vaker dan hun Britse, Franse, Duitse en Nederlandse collega’s eisen dat de eindbeslissing over het mobiliteitsbeleid bij hen ligt. Alleen hun collega’s in Luxemburg zijn nog meer geneigd om te beslissen hoe ze de mobiliteit van hun werknemers willen organiseren.

Maxime Pasture

Maxime Pasture, redacteur van dit artikel

Maxime is journalist van opleiding en heeft een gezonde interesse in alles wat met auto’s te maken heeft. Hij behandelt uiteenlopende onderwerpen die van ver of van dichtbij met mobiliteit te maken hebben, en nog veel meer.
Dit artikel gaat over: News , Vlootbeheer , Best Practices

Gelijkaardige artikels