Gepubliceerd op 18 July 2022 om 07h30
Door Damien Malvetti

Olivier Sermeus benoemt tot Managing Director van Astara Western Europe

Het wereldwijde hoofdkantoor van Astara kondigt de benoeming aan van Olivier Sermeus tot algemeen directeur van Astara’s West-Europese hub, en dat met onmiddellijke ingang.

Na de aankondiging van Astara’s voornemen om zijn investering in de regio te verstevigen door de verwerving van alle bestaande aandelen van Astara Western Europe, zal Damien Heymans, de huidige CEO van het bedrijf, het operationele mandaat overdragen aan Astara.

Jorge Navea, CEO van Astara Global en voorzitter van de raad van bestuur van Astara Western Europe: “Wij zijn Damien Heymans zeer erkentelijk voor het uitstekende werk dat hij in het verleden voor Alcomotive en meer recentelijk voor Astara Western Europe heeft verricht. Hij heeft het bedrijf in de juiste richting gepositioneerd, en ik heb er alle vertrouwen in dat Olivier Sermeus op dit succes zal voortbouwen en het bedrijf verder zal helpen consolideren als wereldleider in mobiliteitsdiensten. Het management team van Astara en ikzelf wensen hem het allerbeste.”

Op weg naar een bedrijf voor mobiliteitsoplossingen

Olivier Sermeus is niet nieuw in het bedrijf. Hij begon in juni 2009 bij de groep te werken en heeft verschillende functies en verantwoordelijkheden bekleed. Sinds 2020 staat hij aan het operationele roer van het bedrijf en als Chief Operating Officer, zijn meest recente rol, is hij erin geslaagd om aanzienlijke veranderingen teweeg te brengen. Vandaag begint hij aan zijn nieuwe uitdaging als algemeen directeur van de activiteiten van Astara in West-Europa, met een duidelijke doelstelling: de omwenteling in de auto-industrie in goede banen leiden en mobiliteitsdiensten en nieuwe zakelijke kansen exploiteren.

Olivier: “Ik ben erg blij en vereerd dat ik deze belangrijke nieuwe rol binnen Astara op me mag nemen. Samen met het managementteam van West-Europa ben ik vastbesloten om alle spannende uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan en leiding te geven aan de transitie van Astara Western Europe naar een gerenommeerd bedrijf voor mobiliteitsoplossingen in de regio.”

Olivier Sermeus zal rapporteren aan Rafael Sainz, hoofd van Astara Distribution Europe. Hij zal niet worden vervangen in zijn huidige rol als COO. Olivier zal deel uitmaken van het wereldwijde Astara-comité.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Voertuigen

Gelijkaardige artikels