Gepubliceerd op 12 July 2021 om 10h09
Door Damien Malvetti

Skipr en Deloitte bundelen krachten voor groenere en meer flexibele mobiliteit​

Deloitte slaat de handen in mekaar met de Brusselse alternatieve mobiliteit start-up Skipr om hun duurzame mobiliteit te accelereren. Skipr biedt werknemers diverse flexibele mobiliteitsopties voor hun dagelijks woon-werkverkeer. Voor Deloitte is het aansporen van werknemers om multimodaal en duurzaam te pendelen een volgende belangrijke stap in CO2-neutraal worden tegen 2030.

||
|| © Piet Vandendriessche - Deloitte en Mathieu de Lophem - Skipr|Piet Vandendriessche - Deloitte en Mathieu de Lophem - Skipr|Piet Vandendriessche - Deloitte en Mathieu de Lophem - Skipr

Sinds het begin van Deloitte’s vooruitstrevend mobiliteitsprogramma hebben reeds meer dan de helft van de 4577 werknemers voor meer duurzame mobiliteitsopties geopteerd. Deloitte heeft Skipr geïntroduceerd om hun werknemers aan te moedigen een bedachtzame mobiliteitskeuze te maken, en om te verzekeren dat ze naadloos de opties kunnen kiezen die het best bij hun persoonlijke noden passen. Het biedt de medewerkers een complete mobiliteitsoplossing aan waarbinnen ze verschillende mobiliteitsopties zoals openbaar en gedeeld vervoer kunnen gebruiken en combineren, gebundeld via een gecentraliseerd platform bestaande uit een app en een betaalkaart.

CO2-neutraal tegen 2030

Piet Vandendriessche – Deloitte & Mathieu de Lophem – Skipr

Deloitte’s samenwerking met Skipr en hun focus als organisatie op duurzame mobiliteit vallen samen met de ambitie van Deloitte om CO2-neutraal te zijn tegen 2030. Bijna 10% van de huidige bedrijfsvloot bestaat vandaag uit elektrische voertuigen, met het streefdoel om tegen 2030 een uitsluitend elektrische vloot te hebben. Om de keuze voor elektrisch vervoer te stimuleren investeert Deloitte ook in laadinfrastructuur. Het hoofdkantoor van Deloitte in Zaventem telt reeds 218 laadstations, de lokale kantoren verspreid over België zijn al goed voor 308 laadstations.

Dankzij de samenwerking met Skipr wil Deloitte medewerkers verder enthousiasmeren om verschillende duurzame en multimodale opties te verkennen voor woon-werkverplaatsingen.

Piet Vandendriessche, CEO van Deloitte Belgium“Onze samenwerking met Skipr past in Deloitte’s duurzaamheidsstrategie. Dankzij innovatieve start-ups zoals Skipr wordt het gebruik van verschillende mobiliteitsopties steeds makkelijker gemaakt. Met de graduele terugkeer naar kantoor in het achterhoofd willen we onze mensen stimuleren om groene mobiliteitsopties uit te proberen en te combineren. Hierdoor kunnen we bovenop onze bestaande investeringen in elektrische voertuigen een volgende stap nemen richting een CO2-neutraal Deloitte in 2030.”

100 klanten 

Skipr heeft de voorbije jaren een drastische toename in interesse gezien van bedrijven in groene en multimodale mobiliteit. Dankzij de samenwerking met Deloitte telt de Brusselse start-up nu honderd klanten, een belangrijke mijlpaal. Skipr biedt hun klanten een complete mobiliteitsoplossing aan die ook gelinkt kan worden aan personeels- en salarisadministratietools, waardoor het raamwerk rond HR en mobiliteit volledig gecentraliseerd wordt binnen de organisatie. De oplossing wordt naadloos geïntegreerd met ondermeer het mobiliteitsbudget en bespaart bedrijven de administratieve rompslomp die gepaard gaat met traditionele bedrijfsmobiliteit.

“Bedrijven beginnen steeds meer te beseffen dat ze een belangrijke verantwoordelijkheid dragen op vlak van werknemersmobiliteit. We zien een sterk momentum in de markt en hebben de perfecte oplossing voor bedrijven die hun mobiliteitsaanbod willen optimaliseren. Het verwelkomen van de honderdste klant luidt het volgende hoofdstuk in voor Skipr, gezien we zullen blijven groeien en steeds meer bedrijven zullen helpen om hun doelen rond duurzaamheid en CO2-uitstoot te behalen”, concludeert Mathieu de Lophem, CEO van Skipr.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Mobiliteit , Mobiliteitskaart/-apps

Gelijkaardige artikels