Gepubliceerd op 24 June 2024 om 16h06
Door Maxime Pasture
Gelinkte experten :

Smart #1: voordeliger in “Pure”-uitvoering

Smart Belgium breidt het smart #1-gamma uit met de Pure en Pure+ uitrustingsniveaus. Beide lijnen overtuigen vooral door hun zeer competitieve prijs in hun segment en komen in aanmerking voor de Vlaamse EV-bonus.

Terwijl de smart #1 Pure is uitgerust met een 49 kWh batterij, biedt het energieopslagsysteem van de Pure+ variant 66 kWh. Het resultaat is een bereik van 310 km (WLTP) voor de smart #1 Pure en 420 km (WLTP) voor de smart #1 Pure+. Net als alle varianten in de smart #1 reeks kunnen de voertuigen onder optimale omstandigheden in 30 minuten van 10 tot 80% worden opgeladen met gelijkstroom (DC).

Stoffen bekleding

De uitrusting omvat LED-koplampen met automatisch grootlicht, parkeersensoren vanachter, 18-inch wielen, een 12,8-inch centraal scherm met Full HD-resolutie en een 9,2-inch digitaal Full HD-instrumentenpaneel, stoffen stoelen, intelligente bestuurdersassistentie en adaptieve cruisecontrol (ACC) met Stop & Go.

Aantrekkelijkere prijzen

Henry Wattel, CEO van smart Belgium: “We zijn er trots op dat we met de smart #1 Pure en Pure+ een nog aantrekkelijker en toegankelijker uitrustingsniveau kunnen aanbieden aan een bredere klantenbasis.”

De smart #1 Pure is verkrijgbaar voor € 28.095,04 exclusief btw. De smart #1 Pure+, met zijn iets efficiëntere energieopslagsysteem en essentiële functies, is verkrijgbaar voor €32.227,27 exclusief btw.

Met minder dan € 40.000 inclusief btw komen deze twee uitvoeringen in aanmerking voor de Vlaamse EV-bonus voor particulieren, vrije beroepen en zelfstandigen.

De eerste proefritten en leveringen vinden plaats in september.

Maxime Pasture

Maxime Pasture, redacteur van dit artikel

Maxime is journalist van opleiding en heeft een gezonde interesse in alles wat met auto’s te maken heeft. Hij behandelt uiteenlopende onderwerpen die van ver of van dichtbij met mobiliteit te maken hebben, en nog veel meer.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Voertuigen
Gelinkte experten :

Gelijkaardige artikels