Gepubliceerd op 23 May 2022 om 09h31
Door Tony De Mesel

Solidum Groep Woonzorgcentra kiest voor ID.4

De Solidum Groep, die acht woonzorgcentra vertegenwoordigt, heeft net tien VW ID.4 in ontvangst genomen. De vol elektrische auto’s werden feestelijk overhandigd in de Brugse vestiging van De Raes Autogroep.

|
| © |

De oorsprong van de Raes Autogroep gaat terug tot 1976. In het begin ging het om een bescheiden garage. Nu vertegenwoordigt het bedrijf de automerken Volkwagen, Audi, Skoda, Seat en Cupra en telt het drie vestigingen, in Oostende, Brugge en Oostkamp. De Raes Autogroep heeft ook een eigen carrosserieafdeling.

Bewuste keuze

Jozef Jonckheere, directeur van de Solidum Groep, koos bewust voor Raes en de ID.4. Aan hem vragen we eerst welke de activiteiten zijn van de Solidum Groep: “De Solidum Groep vertegenwoordigt voornamelijk acht woonzorgcentra maar ook twee centra voor dagverzorging en servicewoningen. Ze zijn allen gevestigd in Vlaams-Brabant.”

Een bijna vanzelfsprekende vraag is waarom Solidum dan kiest voor een de garage Raes in Brugge.

Jozef Jonckheere brengt meteen verduidelijking: “Ik heb het volste vertrouwen in de garages van Raes. Zelf woon ik Damme, niet ver van Brugge dus. Bovendien heb ik in het verleden goede ervaringen gehad met de garage. Ooit heb ik het genoegen gehad om met een Audi A8 te rijden en die werd bij Raes onderhouden.”

Uiteindelijk is er nog de vraag waarom de ID.4 de voorkeur geniet: “Met deze keuze dragen wij bij tot een duurzame aanpak. Een elektrische auto produceert geen CO2, toch niet rechtstreeks. Bovendien heeft een elektrische auto geen negatieve uitwerking op de luchtkwaliteit. Uiteindelijk zijn we actief in de gezondheidssector en ik meen dat wij ook als het over onze mobiliteit gaat, in die zin moeten beslissingen nemen. Dan is er nog de auto zelf. De ID.4 heeft een behoorlijke actieradius en is bijzonder ruim van binnen.”

Tony De Mesel

Tony De Mesel, redacteur van dit artikel

Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Dealers , Voertuigen

Gelijkaardige artikels