Gepubliceerd op 11 October 2022 om 11h28
Door Damien Malvetti
Gelinkte experten :

Webfleet werkt samen met Muses aan aanbod van geïntegreerde telematica-oplossingen

Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, is een samenwerking aangegaan met Muses, een nieuwe eOEM die gevestigd is bij Parijs. Muses produceert een reeks elektrische voertuigen die specifiek zijn ontworpen voor het vervoer van goederen in binnensteden. Alle Muses eLCV’s zullen worden uitgerust met Webfleet en zullen onmiddellijk toegang hebben tot fleet managementdiensten, zoals het controleren van de status van het wagenpark en het plannen van preventief onderhoud. De volledige suite van Webfleet-diensten voor elektrische voertuigen zal op verzoek beschikbaar zijn voor eindklanten, waardoor in real time het batterijniveau, het verbruik, de teruggewonnen energie, het resterende rijbereik en de oplaadtijd kunnen worden gecontroleerd.

Muses is de enige commerciële lichte bedrijfswagen die beschikt over een elektromotor in het wiel. Met een groter laadvolume op een compactere wielbasis is het voertuig ideaal voor de last mile van bezorging. Het innovatieve platformontwerp verbetert de efficiëntie van het vermogen, waardoor de actieradius toeneemt en de kosten voor het opladen van de batterij dalen.

“Webfleet staat al lang bekend als een flexibele telematicaspeler die anticipeert op toekomstige marktontwikkelingen en wagenparkbeheerders in staat stelt hun grootste uitdagingen aan te gaan en hun werk gedaan te krijgen”, zegt Damien Biro, CEO van Muses/Muses Europe. “Dat maakt het een perfecte partner voor Muses.”
“We zijn verheugd dat we gezamenlijk met Muses deze geïntegreerde telematica-oplossing aan kunnen bieden”, zegt Taco van der Leij, vicepresident van Webfleet Europe. “Dergelijke partnerships geven eindgebruikers waardevolle connectiviteit die hen helpt de efficiëntie van het wagenpark te optimaliseren en de kosten te verlagen. Dat is een van de redenen waarom wij geloven dat deze partnerships de sleutel zijn tot de toekomst van mobiliteit.”

Webfleet en Muses geven een gezamenlijke presentatie op de Mondial de l’auto, het toonaangevende autosalon in Parijs, van 17 tot 23 oktober in Hall 3. De voertuigen van Muses met geïntegreerde Webfleet-suite zijn nu beschikbaar in Frankrijk.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Vlootbeheer , IT management & Connected Cars
Gelinkte experten :

Gelijkaardige artikels