Gepubliceerd op 31 August 2022 om 15h08
Door Damien Malvetti
Gelinkte experten :

XXImo lanceert Google Pay

XXImo, hét platform voor zakelijke mobiliteit, lanceert vandaag Google Pay voor klanten en hun medewerkers. Met het XXImo-platform kunnen werkgevers hun mobiliteitsbeleid in real time configureren per werknemer, per team en per functie door aan te geven tot welke mobiliteitsopties zij toegang krijgen en onder welke voorwaarden.

Patrick Bunnik, CEO XXImo: “Wij staan al meer dan 10 jaar voor flexibiliteit en innovatie in mobiliteit. De introductie van Google Pay is het meest recente voorbeeld hiervan. Ik ben heel trots dat wij, in uitstekende samenwerking met Visa, als eerste mobiliteitskaart in Europa onze gebruikers deze veilige, digitale betaalfunctionaliteit bieden.” XXImo lanceert deze nieuwe functionaliteit vandaag in Nederland, Duitsland en België.
Google Pay is direct beschikbaar voor bestaande en nieuwe klanten
Gebruikers die reeds een XXImo-mobiliteitskaart en Android-smartphone hebben, kunnen direct gebruikmaken van contactloze betalingen via Google Pay. Voor nieuwe klanten en hun medewerkers geldt dat zij nog sneller kunnen profiteren van de mobiliteitsopties die het zakelijke platform biedt. Na de registratie beschikken medewerkers direct over een virtuele mobiliteitskaart, die als betaalmiddel kan worden geactiveerd in Google Pay. De mobiliteitskaart is dan, ook zonder pincode en fysieke plastic kaart, direct te gebruiken om zakelijke mobiliteit contactloos te betalen binnen de mobiliteitsregeling van de werkgever.
Mike van der Voort, Head of Business Development bij XXImo: “In de gesprekken met onze klanten staat de gebruikerservaring van hun werknemers vaak centraal. Met de integratie van Google Pay geven wij gehoor aan de veelgehoorde wens om ook contactloos betalen met een smartphone mogelijk te maken. Enkele maanden geleden zetten wij de eerste stap met de lancering van Apple Pay en nu hebben ook Android-gebruikers met een XXImo-mobiliteitskaart die mogelijkheid. In een latere fase rollen wij de functionaliteit ook uit naar onze resellers, zodat nog meer zakelijke reizigers kunnen profiteren van de snelheid en het gemak van deze betaalmethode.”
Veiligheid en optimaal gebruiksgemak
Overal waar contactloos betalen wordt geaccepteerd, kunnen XXImo-gebruikers – binnen de kaders van het mobiliteitsprofiel dat wordt beheerd door de werkgever – betalen met Google Pay. Bijvoorbeeld bij tankstations, in parkeergarages en in het openbaar vervoer.
Google Pay, onderdeel van de uitgebreide Google Wallet smartphone-applicatie, maakt contactloos betalen mogelijk voor Android-gebruikers die een smartphone met NFC-technologie hebben. Het gebruik van Google Pay is veilig.
Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Mobiliteit , Mobiliteitskaart/-apps
Gelinkte experten :

Gelijkaardige artikels