Gepubliceerd op 3 August 2020 om 08h22
Door Damien Malvetti

Activiteiten Garage Pans naar Van Mossel

Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, heeft een overeenkomst bereikt met de familie Pans over de overdracht van de activiteiten van hun garage in Brecht.

Veilige toekomst
“Met Van Mossel C.A.C. in Turnhout hadden we al een Mercedes-Benz vestiging in België” zegt Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel. “De overname van Garage Pans past binnen de aanvulling van het strategisch kader in het Mercedes-Benz netwerk. Garage Pans is een belangrijk servicepunt en verkooppunt van Mercedes-Benz Certified Used Cars in het noorden van Antwerpen.”

De familie Pans blijft aan boord, net als de overige personeelsleden. 
De veranderende marktomstandigheden, de technische ontwikkelingen en de daarmee gepaard gaande investeringen zijn redenen voor Steven en Werner Pans om een stapje terug te doen.  “Voor een klein zelfstandig bedrijf is het dan noodzakelijk om logische keuzes voor de toekomst te maken” zegt de familie Pans. “Na een intensief verkenningstraject zijn we bij het familiebedrijf Van Mossel uitgekomen. Wij zijn er zeker van dat ook onze klanten snel overtuigd zullen zijn van onze keuze.”

Over Van Mossel Automotive Groep

De Van Mossel Automotive Groep is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. In België was Van Mossel vooral actief met de leasingactiviteiten. Begin 2019 startte het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin dit jaar kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Afgelopen maand werd aan de groep Van Mossel Van Kelst nog een Peugeot- & Citroënvestiging te Diest toegevoegd.
 

In totaal telt Van Mossel Automotive groep bijna 200 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Peugeot, Citroën, DS, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, smart, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Renault, Dacia, Nissan, Mitsubishi en MG. Verder exploiteert zij 7 Occasion vestigingen en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven.
Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 89.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease. Met 3.400 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €2,5 miljard op jaarbasis.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Dealers , Voertuigen

Gelijkaardige artikels