Gepubliceerd op 1 July 2024 om 07h39
Door Kevin Kersemans

Arval en KIA leveren 109 PHEV’s aan Equans

Op 24 juni heeft Equans een grote bestelling Kia’s in ontvangst genomen van leasemaatschappij Arval. Het gaat om Ceed SW’s, die bij verschillende concessies van het Koreaanse merk werden en nog zullen worden opgehaald door de werknemers van de specialist in multitechnische installaties en onderhoudsdiensten. link2fleet ging een kijkje nemen bij de aflevering bij KIA Carrect in Vilvoorde.

© Vlnr.: Gabriel Zahr, Siebe Van Eyken & Frédéric Van Dessel (Kia Carrect Vilvoorde), Eddy Van Dycke (Equans), Jean-François Mailleux & Virginie Geuskens (Kia Belux), Lissa Vermeylen, José Solinas & Vincent Vanden Bossche (Arval Belgium)

Met Dragintra als partner voor de logistieke opvolging leverde Arval 109 Kia Ceed SW’s aan de medewerkers van specialist in multitechnische installaties en onderhoudsdiensten Equans. Het grootste deel van die wagens werd op 24 juni opgehaald bij Carrect Vilvoorde, Vermant Aartselaar en Incar Luik. De laatste exemplaren zullen later worden afgeleverd door Van Mossel Hasselt en Felix Antwerpen.

Het gaat om een tweede grote samenwerking tussen KIA en Equans, want in 2023 vond al een levering van 189 identieke voertuigen plaats. Equans telt in ons land zo’n 10.000 werknemers, waarvan er 3.400 een bedrijfswagen (personenwagen) genieten. De nieuwe bestelling van 109 Kia’s werd nog maar geplaatst in maart jongstleden; er werd met andere woorden snel geschakeld door alle partijen. Als partner voor de operationele leasing werd zoals reeds vermeld gekozen voor Arval.

Tussenstap op weg naar volledig elektrisch

“We zijn met KIA in zee gegaan omwille van het persoonlijke contact en de goede service. In lijn met onze ambities voeren we vanaf juli een nieuwe car policy in op basis van 100% elektrische voertuigen, maar voor deze bestelling hebben we nog geopteerd voor een veelzijdige break met een PHEV-aandrijving,” vertelde Eddy Van Dycke, Mobility & Fleet Services Coordinator bij Equans.

“Hoewel het aandeel EV’s ondertussen is gestegen tot pakweg de helft, kiezen onze klanten in ruw geschat zo’n 30% van de gevallen toch nog altijd voor een plug-in”, klinkt het bij Arval. In dit geval gaat het dus om de Kia Ceed SW PHEV in de uitvoering Business Line. De werknemers van Equans konden zelf kiezen uit vier koetswerkkleuren en de auto’s zijn uitgerust met dakstangen (voor het vervoeren van een ladder) en/of met een wegklapbare trekhaak (voor het trekken van een kleine aanhangwagen).

Wij gingen een kijkje nemen bij Carrect in Vilvoorde, waar 19 Ceed SW’s klaarstonden voor evenveel blije Equans-personeelsleden, die hun vorige bedrijfswagen er ook meteen konden achterlaten. “Voor ons is het eerste keer dat we zoveel auto’s in één keer afleveren. We hadden al wel klanten die 20 auto’s tegelijk bestelden, maar de aflevering gebeurde dan gespreid”, aldus Carrect-fleetmanager Frédéric Van Dessel.

“Voor de toekomst verwachten we wel meer leveringen van deze omvang, gezien de forse groei van KIA in het fleetsegment de jongste jaren. We hebben dan ook onze ploeg uitgebreid en de nodige investeringen gedaan, ook met het oog op de nakende lancering van KIA’s elektrische LCV-gamma”, aldus Gabriel Zahr, gedelegeerd bestuurder Carrect-groep (die naast Kia ook Citroën, Mazda en Suzuki verdeelt).

Kia is sinds de vorming van het huidige fleetteam, bestaande uit Virginie Geuskens, Joëlle Wouters en Julien Bronchart, onder leiding van Jean-François Mailleux, inderdaad sterk gegroeid, zoals ook al bleek uit ons interview met Olivier Gelas, Managing Director van Kia Belux. Een succes dat niet alleen te danken is aan de Ceed PHEV, maar ook aan de volledig elektrische EV6 en EV9. En de onlangs voorgestelde EV3 zal dat succes wellicht alleen maar vergroten…

Kevin Kersemans

Kevin Kersemans, redacteur van dit artikel

Kevin Kersemans is autojournalist met al enkele decennia ervaring op de teller. Zijn passie voor auto's en alles op wielen heeft hij al van kindsbeen af. Voor link2fleet volgt hij vooral de auto-actualiteit en test hij nieuwe modellen.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs

Gelijkaardige artikels