Gepubliceerd op 8 February 2021 om 13h02
Door Marc Demoulin

Beerens breidt uit op de Noorderlaan in Antwerpen

Beerens Groep breidt zijn activiteiten uit en geeft een nieuw leven aan de voormalige gebouwen van General Motors op de Noorderlaan.

Belcar, een onderdeel van de Beerens Groep dat gespecialiseerd is in Automotive dienstverlening, is bezig aan een forse uitbreiding om zijn positie als marktleider te versterken. Op dit moment stockeert Belcar voornamelijk wagens voor een aantal autoconstructeurs en leasingbedrijven op de nieuwe site, maar alles wordt kortelings in gereedheid gebracht om alle andere activiteiten (afleveringsklaar maken, remarketing services, logistiek, carrosserie, …) van Belcar en de Beerens Groep ook te ontdubbelen naar de Noordkant van Antwerpen.

Erwin Beerens, CEO Beerens Groep: “Jaarlijks passeren er zo’n 100.000 voertuigen door de handen van Belcar, waardoor de huidige locatie op de Boomsesteenweg gewoonweg te klein is geworden.”

 

De ONE-STOP-TOTAALOPLOSSING die Belcar al jaren aan Leasebedrijven, OEM’s en Vlooteigenaars aanbiedt, krijgt hierdoor extra capaciteit en de twee locaties samen zijn goed voor 300.000m². Met een eigen uitgebreid B2C verkoopkanaal en showrooms op strategische locaties, zorgt de synergie binnen de verschillende bedrijven van de Beerens Groep voor een totaaloplossing die nu al ongeëvenaard is in België.

Bijkomende capaciteit van kantoorruimte

Ook de kantoren van Beerens, die nu verspreid zijn over de verschillende vestigingen aan onder andere het Straatsburgdok in Antwerpen, de Boomsesteenweg in Aartselaar en de Merksemsebaan in Wijnegem, zullen in de toekomst uitgebreid worden door bijkomende mogelijkheden op deze nieuwe site.

Renovatie

Om dit allemaal mogelijk te maken krijgen de gebouwen van General Motors een grondige renovatie met veel aandacht voor groene ruimtes en maar liefst 20.000m² aan groendaken. De strakke lijnen van het huidige gebouw zullen eveneens behouden worden, een verwijzing naar het oude gebouw van GM. De werken gaan deze zomer van start en als alles goed gaat, zullen ze eind 2022 afgerond zijn.

B2 Store North POP-UP

Naast de activiteiten van Belcar heeft de Beerens Groep ook een POP-UP geopend op de nieuwe site in Antwerpen. De B2 Store North is een onderdeel van het B2 cars label dat zich richt op de verkoop van tweedehandswagens. In de nieuwe POP-UP zijn meer dan 300 wagens terug te vinden van alle merken. Zeker eens een bezoekje waard.

Marc Demoulin

Marc Demoulin, redacteur van dit artikel

Gelijkaardige artikels