Gepubliceerd op 30 June 2020 om 09h42
Door Damien Malvetti

Benoit Treilhou, nieuwe Country Operations Director van Renault België Luxemburg

Benoit Treilhou wordt per 1 juli tot Country Operations Director van Renault België Luxemburg benoemd. Hij zal aan Jérome Pannaud, Algemeen Directeur Groupe Renault Benelux, rapporteren.

Benoit Treilhou vervangt Olivier Jean die op dezelfde datum benoemd wordt tot COO van ELEXENT. Elexent is een filiaal van Renault S.A.S dat B2B oplossingen aanbiedt op het vlak van oplaadinfrastructuur voor elektrische wagens.

Benoit Treilhou werd in 1972 in Draveil (regio Parijs) geboren en beschikt over een DESS Marketing diploma aan het IAE van Toulouse. Hij begon zijn professionele carrière in 1998 bij Renault België Luxemburg als Product Manager voor de D/E segmenten. In 2002 verliet hij het Belgisch-Luxemburgse filiaal om over te stappen naar de Commerciële Directie Frankrijk waar hij verschillende functies op zich nam: Manager Verkoop, Verantwoordelijke commerciële animatie, Executief Assistent, Regio Manager voor Parijs en tenslotte Manager elektrische voertuigen voor Frankrijk. In 2013 stapte hij over naar Renault Retail Group als directeur van het filiaal van Boulogne Billancourt, vervolgens als hub directeur van RRG Zürich. En 2019 verliet hij Zwitserland en werd hij benoemd tot Expert Netwerkontwikkeling van Renault China.

Olivier Jean werd in 1970 geboren in Versailles en behaalde zijn diploma aan de Ecole Centrale Paris-Université de St Quentin-en-Yvelines. Hij startte zijn professionele carrière in 1995 binnen de groep Géant-Casino. In 2000 vervoegde hij Renault als Sales Manager voor de Commerciële Directie Frankrijk. In 2004 muteerde hij naar de Commerciële Directie Service en Kwaliteit (DSQC) van de Renault-groep, waar hij werd aangesteld als Projectleider Operationele Marketing. Twee jaar later nam hij de leiding over de dienst Commerciële Methodes Nieuwe Wagens/Tweedehandswagens. In 2008 werd hij aangesteld als coördinator voor de projecten SCOR en Drive Up. In 2010 verliet hij de DSQC en werd hij aangesteld als Area Operations Manager voor de regio Euromed-Afrika. In 2014 vervoegde hij de Regio Eurazië als General Manager van het filiaal Renault Nissan Bulgarije. In september 2017 werd hij benoemd tot Country Operations Director van Renault België Luxemburg.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Voertuigen

Gelijkaardige artikels