Gepubliceerd op 5 July 2022 om 08h04
Door Damien Malvetti

Bolt viert eerste verjaardag in België met lancering van elektrische deelfietsen in Brussel

Bolt, het grootste mobiliteitsplatform in Europa, viert zijn eerste verjaardag in België. Voor deze gelegenheid lanceert het bedrijf 900 e-bikes in Brussel. Dankzij deze extra service wordt Bolt de meest complete multimodale mobiliteitsspeler op de Belgische markt, die oplossingen aanbiedt voor lange, middellange en korte afstanden. Bovendien kondigt Bolt ook zijn ambitieuze investeringsplan voor micromobiliteit aan. Het Estse bedrijf zal dit jaar meer dan 150 miljoen euro besteden om het aanbod van gedeelde mobiliteit verder uit te breiden en oplossingen te ontwikkelen om de veiligheid en de gebruikerservaring te blijven verbeteren.

||
|| © ||

900 elektrische deelfietsen in onze hoofdstad

Vanaf vandaag kunnen de gebruikers van Bolt in Brussel naast elektrische deelsteps en de rittendienst met chauffeur ook gebruik maken van elektrische deelfietsen. Voor langere afstanden bieden ze een mooi alternatief voor de steps en samen verminderen ze het gebruik van privéwagens. Dit jaar wil Bolt in heel Europa 16.000 e-bikes inzetten om zo het aanbod van micromobiliteit in steden uit te breiden.

Veiligheid blijft een belangrijk aspect voor Bolt en dat vertaalt zich in het ontwerp van de elektrische fietsen. Stevige trommelremmen in het voor- en achterwiel helpen de snelheid efficiënt te controleren. Lekvrije luchtbanden zorgen voor een betere grip en duurzaamheid. De fietsen bereiken snelheden tot 25 km/u, met de optie om de topsnelheid te beperken naargelang de lokale stedelijke regelgeving.

Verder is de elektrische fiets ook uitgerust met een functioneel dashboard dat informatie geeft over snelheid, batterijniveau en snelheidszones. Zo krijgt de gebruiker alle informatie die nodig is om van de rit te genieten. De Bolt e-bikes zijn uitgerust met een uiterst nauwkeurige GPS, zodat de fietsen op straat gemakkelijker te vinden zijn.

Oualid Benhammadi, Country Manager micromobilité bij Bolt is enthousiast: “We zijn enorm enthousiast om onze verjaardag in Brussel te vieren met de lancering van onze elektrische deelfietsen. We bieden onze klanten een nieuwe micromobiliteitsdienst aan, die hen helpt om zich snel, comfortabel en op een duurzame manier door de stad te verplaatsen. Onze fietsen en steps zijn ontworpen om functionaliteit en gemak te combineren, zonder in te boeten op veiligheid. We geven mensen een nieuwe kijk op hoe ze zich op een verantwoorde manier door de stad kunnen verplaatsen, elke rit opnieuw.”

Het nieuwe fietsmodel van Bolt is met een levensduur van 5 jaar erg duurzaam. De elektrische fiets bestaat bovendien uit 100% recycleerbaar aluminium. De integratie van een verwisselbare accu in het ontwerp zorgt ervoor dat er minder handelingen nodig zijn om de accu op te laden. Dit vertaalt zich in een lagere totale CO2-voetafdruk, omdat de fiets, net als de steps, niet vaak naar een magazijn vervoerd moeten worden om op te laden. De batterij met hoge capaciteit biedt bovendien een actieradius tot 90 km per laadbeurt.

150 miljoen euro investeren in micromobiliteit

Bolt gaat in 2022 meer dan 150 miljoen euro investeren om gedeelde mobiliteit verder uit te breiden en om oplossingen te ontwikkelen die de veiligheid en de gebruikerservaring verbeteren. Bolt zal zo zijn vloot consequent uitbreiden tot meer dan 230.000 steps en elektrische fietsen aan het eind van dit jaar. Het bedrijf, dat vandaag in 170 steden actief is, wil zijn vloot uitbreiden en gebruiken in meer dan 250 steden.

In Brussel is sinds de lancering al meer dan 1,74 miljoen kilometer afgelegd met de steps van Bolt. De toename van het gebruik van steps toont aan hoe de Bolt-app groenere mobiliteitsgewoonten in Brussel stimuleert. Steeds meer mensen schakelen over van privéwagens, de belangrijkste oorzaak van luchtvervuiling en verkeersdrukte in steden, naar gedeelde mobiliteit.

 

Oualid Benhammadi, Country Manager Micromobiliteit bij Bolt België besluit: “Het is onze missie om mensen te helpen hun privé-auto te laten staan en in plaats daarvan te kiezen voor emissievrije micromobiliteit. Dit verbetert de luchtkwaliteit en vertaalt zich in minder files. Steps, deelfietsen en onze rittendienst met chauffeur zijn een perfect alternatief voor privéwagens in de binnenstad. Wij bieden deze drie diensten nu aan in Brussel en blijven investeren om in België alternatieven te bieden voor korte, middellange of lange verplaatsingen.”

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Fietsen (huur) , Mobiliteit

Gelijkaardige artikels