Gepubliceerd op 12 October 2020 om 12h32
Door Damien Malvetti

Covid-19: Autosalon van Brussel 2021 geannuleerd

Het lag in de lijn van de verwachtingen en nu is het officieel: Febiac heeft net laten weten dat het autosalon van Brussel van januari 2021 niet zal kunnen doorgaan als gevolg van de pandemische situatie.

De cijfers van de Covid-19-pandemie gaan de voorbije weken helemaal niet de juiste richting uit en dus kan Febiac deze beslissing niet langer uitstellen.

Het is in 2021 niet meer haalbaar om een ‘fysiek’ autosalon in Brussel te organiseren temidden de gezondheidssituatie zoals we die vandaag meemaken.

“Febiac moet vandaag besluiten dat de onzekerheid rond de evolutie van de COVID-pandemie het niet mogelijk maakt om een ‘fysiek’ auto-, motor- en bedrijfsvoertuigensalon te organiseren in januari 2021,” zo vertelt Salondirecteur Pierre Lalmand. “Wij willen in geen enkel geval ingaan tegen de veiligheidsmaatregelen en contactbeperkingen die de regering verwacht van elke burger en organisatie”.

Febiac anticipeert op de teleurstelling van trouwe salonbezoekers door alvast aan te kondigen dat de 99ste editie van de Brussels Motor Show plaats zal vinden van 14 tot 23 januari 2022.

Bij BMW Group Belux, hebben ze al een coronaproof initiatief gelanceerd.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels