Gepubliceerd op 23 June 2022 om 11h51
Door Jeroen Evens

Decathlon en Touring herstellen samen fietsen aan huis

Decathlon slaat de handen in elkaar met pechverhelpingsdienst Touring. De sportwinkelketen breidt met de samenwerking zijn mobiele fietsateliers uit naar de provincie Vlaams-Brabant. Als Decathlon de test als positief ervaart, bekijkt het om ook in Oost- en West-Vlaanderen en in Luik de mobiele fietsateliers uit te rollen met de versterking van Touring.

Sinds eind maart 2022 herstelt Decathlon fietsen aan huis op afspraak in de provincies Antwerpen, Namen en Waals-Brabant. En die mobiele fietsenmakers slaan duidelijk aan bij de consument. Na amper twee maanden ontvangt de sportwinkelketen per week gemiddeld zeven oproepen over de drie provincies heen om een kapotte fiets te repareren. Ondertussen heeft Decathlon ook in Henegouwen een eigen mobiele hersteldienst gelanceerd en kunnen Limburgers hun fiets laten herstellen op de Corda Campus.

“Decathlon heeft de ambitie om de levensduur van zoveel mogelijk fietsen te verlengen. Daarom willen de drempel om fietsen te laten herstellen zo laag mogelijk krijgen. Naast de fietsateliers in onze winkels zetten we daarom vanaf dit jaar extra in op onze mobiele fietsateliers. Daarmee willen we in heel België actief zijn. Ook in Vlaams-Brabant. Maar daar hebben we de hulp van Touring voor nodig.”   – ​Thomas Lecomte, co-verantwoordelijke diensten aan huis bij Decathlon

 

Test met Touring om hersteldienst aan huis te versterken

Decathlon krijgt in Vlaams-Brabant veel vragen om fietsen aan huis te laten herstellen. Een vraag waar de sportwinkelketen nog geen antwoord op had omdat het in die provincie geen fysieke winkel heeft. Daarom neemt de keten Touring onder de arm voor het arrondissement Leuven en Overijse. De pechverhelpingsdienst is trouwens niet aan zijn proefstuk toe als het gaat om het herstellen van fietsen aan huis.

Mobiliteit bij de Belg aan huis verzorgen zit in ons DNA. Sinds eind 2021 hebben we een soortgelijk partnership met de fietsenketen van Colruyt Group waarbij we fietsen aan huis herstellen. Een partnership met Decathlon is een logische volgende stap om de Belg te ontzorgen op vlak van mobiliteit. Onze techniekers herstellen kettingen, vervangen afgebroken pedalen of stellen remmen af.”  – ​Danny Smagghe, woordvoerder van Touring

 

Een afspraak maken gebeurt via de website van Decathlon. Wanneer een herstelling echt te complex is en niet aan huis hersteld kan worden, brengt Touring de fiets naar het centrale herstelpunt van Decathlon. Daar liggen alle wisselstukken klaar, die elke defecte fiets opnieuw op de weg helpen. Decathlon evalueert de testperiode na de zomer.

Jeroen Evens

Jeroen Evens, redacteur van dit artikel

Jeroen Evens is opgeleid in de Communicatiewetenschappen (KULeuven) en is een enthousiaste volger van alles wat met mobiliteit en bedrijfswagens te maken heeft. Als freelance journalist gespecialiseerd in de fleetsector houdt hij al drie jaar lang de vinger aan de pols van de laatste ontwikkelingen in onze sector.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels