Gepubliceerd op 1 April 2022 om 12h24
Door Damien Malvetti

D’Ieteren investeert in nieuwe mobiliteitsspeler JOULE, fietsaanbieder voor bedrijven en openbare diensten

De populariteit van de fiets spreekt voor zich. Fietsen is groen, gezond en financieel interessant voor zowel werkgevers als werknemers. Na de lancering van een omnichannel fietswinkelketen in België, gaat D’Ieteren een stap verder met een investering in JOULE. JOULE is een fietsaanbieder voor B2B en B2G, gericht op het verbeteren van het dagelijkse woon-werkverkeer met salarisfietsen en het ondersteunen van professionele dienstverplaatsingen, alles via operationele fietsleasing (renting) en directe verkoop.

||||
|||| © 📷 Mirco Photo - www.mircophoto.com||||

De investering wordt geleid door Lab Box, de Belgische startup studio van D’Ieteren die focust op de toekomst van mobiliteit. Lab Box investeert 1 miljoen euro en verwerft een meerderheidsbelang in JOULE. De drie oprichters blijven aan het roer om het ambitieuze businessplan te verwezenlijken.

De financiering stelt JOULE in staat haar operationele dienstverlening te verbeteren door processen te digitaliseren en te automatiseren. De samenwerking met Lab Box zal de commerciële ontwikkeling van JOULE versnellen dankzij de toegang tot het volledige ecosysteem van D’Ieteren. Ten slotte zal JOULE haar diensten en applicaties te optimaliseren door integratie met andere Lab Box startups, met als gezamenlijk doel de verbetering van de dagelijkse mobiliteit.

Laurens Verbeke (medeoprichter JOULE): “De motivatie voor JOULE om met Lab Box samen te werken is tweeledig: toegang tot de ecosystemen van Lab Box en D’Ieteren zal ons toelaten om ons volledige groeipotentieel in een snel evoluerende markt te verwezenlijken. Daarnaast kunnen we met de investering inzetten op innovatie en een uitstekende klantervaring bewerkstelligen. We zijn erg enthousiast over de volgende stappen van dit avontuur!”

Maxime Seghin (CFO Lab Box): “We zijn trots om JOULE te verwelkomen in ons portfolio om de bestaande initiatieven te ondersteunen en een belangrijk onderdeel van de waardeketen op het gebied van mobiliteit en meer specifiek van fietsen te veroveren. We zijn er sterk van overtuigd dat we de fietsklanten beter kunnen bedienen en het woon-werkverkeer met de fiets kunnen stimuleren, wat een belangrijk onderdeel is van het duurzame mobiliteitslandschap. JOULE is perfect gepositioneerd om deze missie te bereiken en zal de vruchten kunnen plukken van de expertise van Lab Box.”

Karl Lechat (Managing Director van Lucien): “Met de toetreding van JOULE tot het ecosysteem van D’Ieteren kunnen we ons aanbod uitbreiden naar de B2B-klanten. De leasemarkt zal een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van de fietsenmarkt en wij geloven in sterke partnerships met leasemaatschappijen. JOULE zal ook profiteren van het netwerk en het merkenportfolio van Lucien.”

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Fietsen (huur) , Mobiliteit

Gelijkaardige artikels