Gepubliceerd op 20 April 2021 om 16h26
Door Damien Malvetti

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: tot 320 uitstootvrije kilometers

DS 3 CROSSBACK E-TENSE is het puur elektrische model van DS Automobiles. Met een rijbereik tot 320 kilometer (WLTP-cyclus) en een laadtijd tot 80 procent in slechts 30 minuten brengt hij u waar u maar wil zonder de minste gram CO2 uit te stoten. Milieuvriendelijk met klasse.

|||
||| © |||

DS 3 CROSSBACK E-TENSE, dat is het design en de technologie van DS Automobiles in een kleine SUV die full-options avant-gardisme combineert met een puur elektrische aandrijflijn. Dit model is exclusief in zijn segment en zal zeker klanten weten aan te spreken bij de transitie naar een uitstootvrije wagenpark tegen 2026.

De DS 3 CROSSBACK E-TENSE verbergt onder zijn kleedje een elektromotor van 100 kW (136 pk) die hem een fiscale aftrekbaarheid garandeert van 100 procent. Hij belooft een uitstootvrij rijbereik tot 320 kilometer volgens de meetnorm WLTP. Het gemiddelde stroomverbruik ligt op 17,6 kWh/100 km en de batterij laat zich aan een openbare snellader van 100 kW tot 80 procent opladen in nauwelijks 30 minuten.

 

 

Technologisch concentraat

Hoewel hij de kleinste DS is, heeft de DS 3 CROSSBACK E-TENSE niet op spitstechnologie beknibbeld. Zo is hij bijvoorbeeld uitgerust met DS MATRIX LED VISION: koplampen van de jongste generatie die permanent hun lichtbundel aanpassen zodat u ’s nachts met ingeschakelde grootlichten kan rijden zonder tegenliggers te verblinden.

Dankzij het PROXIMITY KEYLESS ENTRY & START detecteert de wagen tot op 1,5 meter dat u in de buurt bent en komen de intrekbare deurgrepen automatisch naar buiten zodat u de deur kan openen en kan instappen zonder dat u een sleutel moet bedienen.

Nog niet overtuigd? Probeer hem dan 48 uur lang om het plezier van elektrisch rijden te proeven.

De DS 3 CROSSBACK is trouwens ook verkrijgbaar met BlueHDi-dieselmotoren en PureTech-benzinemotoren.

 

Vraag snel een 48 u testrit aan met DS 3 CROSSBACK E-TENSE

 

Ontdek de wereld van DS Automobiles op onze website

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Voertuigen

Gelijkaardige artikels