Gepubliceerd op 19 May 2020 om 06h03
Door Charles Demoulin

Duizenden taxi’s ‘corona-proof’ dankzij speciale spatschermen op maat

Taxicentrale TCA (Amsterdam), DVG Personenvervoer en andere grote taxiplatformen in Nederland zorgen er voor dat passagiers volgens de nieuwste corona-regels van de overheid vervoerd gaan worden. Enkele schadeherstellers en de Nederlandse startup Fixico hebben de handen ineen geslagen om de verplichte corona-spatschermen te leveren aan de taxibranche. Er zijn inmiddels duizenden taxi’s uitgerust met de spatschermen.

Fixico en enkele schadeherstelbedrijven ontwikkelden in korte tijd een spatscherm voor diverse voertuigen. De schermen zijn inmiddels geschikt voor meer dan 40 verschillende voertuigen, uiteenlopend van auto’s tot busjes voor personenvervoer.

FixiCover werkt op een soortgelijke manier als de schermen in winkels. Het is een transparante afscheiding van polycarbonaat; dit materiaal is 250 keer sterker dan glas en brandvertragend. Het scherm is makkelijk te installeren,zonder gereedschap en zonder blijvende schade aan het interieur te verwijderen. De installatie duurt nog geen vijf minuten, opdat de taxi’s snel weer de weg op kunnen.

Deze week begint Fixico met de uitrol in België.

https://www.youtube.com/watch?v=JvhKDE8Amtw

Charles Demoulin

Charles Demoulin, redacteur van dit artikel

Dit artikel gaat over: News , Car-sharing, car-pooling & Taxi , Mobiliteit

Gelijkaardige artikels