Gepubliceerd op 18 October 2022 om 17h14
Door Damien Malvetti

Een speciale prijs voor Ellen Vandervorst van Electro-Test

Een speciaal bedrijf verdient een speciale prijs. Electro-Test onderscheidde zich van onze andere kandidaten omdat het de enige KMO was onder de geselecteerde finalisten. Ondanks zijn omvang is Electro-Test al zeer ver gevorderd op het gebied van elektrificatie. Daarom heeft onze jury besloten een zeer speciale prijs toe te kennen aan Ellen Vandervorst, Managing Director van het bedrijf.

Bij Electro-Test is de gemiddelde uitstootwaarde van hun bedrijfswagens gedaald van 91,85 g/km toen Ellen Vandervorst met haar activiteiten begon, tot 40,1 op dit ogenblik. Om dit cijfer te halen, is het bedrijf erin geslaagd om 50% van haar vloot uit volledig elektrische wagens te doen bestaan. Het doel is om tegen 2026 een CO2 -uitstoot van 12,5 g/km te bereiken.

Er is bovendien een park van laadstations geïnstalleerd op de sites van het bedrijf, evenals zonnepanelen. Er is ook een systeem opgezet zodat werknemers die thuis opladen ook kunnen profiteren van de opbrengst van hun zonnepanelen als ze daarover beschikken. En datzelfde systeem maakt het ook mogelijk om de energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken, in overeenstemming met het nieuwe capaciteitstarief dat naar Vlaanderen komt.

Electro-Test zet nog niet vol in op mobiliteit, maar er is wel een planningsinstrument ingevoerd om de verplaatsingen met 30% te verminderen.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels