Gepubliceerd op 20 October 2021 om 12h24
Door Damien Malvetti

En de meest innovatieve start-up van 2021 is…

De opkomst van de elektrische auto, de transitie naar een alternatieve mobiliteit en de fiscale evolutie… de fleetsector maakt een stevige evolutie door. Om fleet en mobility managers te helpen bij hun dagelijkse taken, lanceren heel wat start-ups innovatieve oplossingen en producten. Het zijn deze start-ups die link2fleet in de spotlights wil zetten met zijn Fleet & Mobility Start-Up of the Year award. En het is EEVEE Mobility die de prijs dit jaar in de wacht sleept.

||
|| © ||

Evee is een start up die zich op de elektrische markt heeft gestort. Zij leveren een smartphone app die het herladen van de wagen tot in het kleinste detail in kaart kan brengen.

Evee stelt de bestuurder in staat zijn uitgaven voor het laden en herladen te volgen, te registreren en controleren. Met de Evee app weet de elektrische rijder waar en wanneer hij heeft geladen, aan
welk tarief en hoeveel hij heeft verbruikt. Omdat alle sessies worden geregistreerd, kunnen statistieken worden getrokken, kunnen de nodige boekhoudkundige documenten worden aangemaakt en kent de klant de reële kost van het laden van elk voertuig in de vloot. Deze info kan ook worden gedeeld met derden vanuit de app zelf.

Dit belooft dus een handige tool te zijn voor fleet managers die klimaatneutrale voertuigen in hun vloot wensen en de kosten ervan in het oog willen houden.

Deze applicatie kan zelfs gebruikt worden als elektronische brandstofkaart voor bedrijven en hun bestuurders die elektrisch rijden.

Maar de grootste troef van Evee is dat de applicatie gratis beschikbaar is via Android Market en Apple Store.

Steffen Brans van EEVEE Mobility ontving zijn award uit handen van Klaas Willaert van Lizy, fleet & mobility start-up of the year 2019.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels