Gepubliceerd op 25 August 2021 om 13h05
Door Damien Malvetti

Ex Audi CEO Bram Schot wordt senior adviseur bij Fixico

Fixico, Europa’s snelst groeiende platform voor autoschadeherstelmanagement, kondigt vandaag aan dat Bram Schot, voormalig CEO van de Audi-groep, zich bij Fixico voegt als senior adviseur.

Bram Schot brengt meer dan 20 jaar internationale leiderschapservaring in de auto-industrie mee. Tot 2020 was hij voorzitter van de raad van bestuur & CEO van Audi AG. Daarvoor was hij vice-voorzitter van Porsche Holding in Salzburg en was hij als lid van de raad van bestuur van Volkswagen Group verantwoordelijk voor de wereldwijde commerciële tak.

Bram is momenteel bestuurslid bij Royal Dutch Shell en Nanoramic in Boston en senior adviseur bij onder meer The Carlyle Group, Global Cleantech Capital Fund, TomTom en 4.screen in München.

Zijn ervaring in de Europese auto-industrie zal Fixico verder helpen groeien en het digitale schadeherstelplatform naar een nog breder internationaal publiek brengen. Fixico werkt samen met meer dan 150 toonaangevende Europese lease, rental en verzekeringsmaatschappijen in 7 landen en wil in de tweede helft van 2021 naar nog meer landen uitbreiden en nieuwe digitale oplossingen bieden voor de automotive aftersales-industrie.

Als lid van de adviesraad zal Schot het management van Fixico adviseren over productinnovatie, marktuitbreiding en het plannen van verdere groei.

“Fixico heeft zich in korte tijd op indrukwekkende wijze ontwikkeld tot Europees leider op de markt van autoherstel met technologie die een van oudsher traditionele markt geheel weet te digitaliseren. Hiermee is het erin geslaagd om een nieuw, significant efficiënter ecosysteem voor de aftersales-industrie op de markt te brengen en ik kijk ernaar uit om de oprichters te helpen bij hun verdere internationale expansie.” – Bram Schot, nieuw benoemd lid van de Raad van Advies van Fixico.

Ondanks de impact van de COVID-crisis op de wereldmarkten, slaagde Fixico erin om zijn omzet en klantenbestand het afgelopen jaar te verdrievoudigen, terwijl het ook zijn Series A-ronde van € 12 miljoen voltooide, waardoor de totale investering vandaag de dag op € 20 miljoen staat. Het bedrijf werd gelanceerd in Frankrijk en Italië en zette zijn uitbreiding in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Zuid-Afrika voort. Bram Schot is aangetrokken omdat Fixico van plan is om snel uit te breiden naar nieuwe landen en binnen 3 jaar een volledige Europese dekking wil hebben.

“We zijn vereerd Bram Schot te mogen verwelkomen in onze adviesraad. Zijn ongeëvenaarde netwerk en uitgebreide kennis van de mobiliteitsindustrie gaan onze groei verder versnellen. Er liggen grote kansen voor ons door een toegenomen behoefte aan centralisatie en digitalisering, die de perfecte omstandigheden creëren voor Fixico om de automotive servicemarkt te veranderen. Zijn ervaring zal van onschatbare waarde zijn bij het bouwen van een toonaangevend techbedrijf binnen de auto-industrie” – Derk Roodhuyzen de Vries, CEO en medeoprichter van Fixico.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels