Gepubliceerd op 4 June 2021 om 11h05
Door Damien Malvetti

FCA Bank Belgium en Treedom: mobiliteit die het milieu ondersteunt

FCA Bank en Fiat zetten hun reis naar duurzaam ondernemen verder dankzij een samenwerking met Treedom, het eerste platform wereldwijd dat het mogelijk maakt om een boom online te planten en zijn verhaal te volgen. Zo ontstond de campagne “Boom aan boord”, ter gelegenheid van de lancering van de Nieuwe Fiat 500 3+1, waarbij een boom wordt geplant voor elke gefinancierde hybride of elektrische wagen. Het project maakt deel uit van een breder partnerschap en werd opgericht door Treedom en FCA Bank, waardoor bossen ontstonden met in totaal 14.000 bomen in landen zoals Kenia, Madagaskar, Kameroen en Ecuador.

Het mechanisme is zeer eenvoudig. Voor elk financieringscontract afgesloten voor een hybride of elektrische wagen ontvangt de klant een unieke code die online op het platform van treedom.net moet worden geactiveerd. Zo kan men een boom van het FCA Bank-bos adopteren en bijdragen aan het verbeteren en beschermen van het milieu en het verminderen van CO2-uitstoot.

De geselecteerde boom zal geplant worden door boeren in verschillende delen van de wereld, met name in Afrika en Latijns-Amerika, zij zullen voor de boom zorgen en voordeel halen uit de vruchten. De klant zal exact weten waar hij staat, kan de boom een naam geven en zijn verhaal volgen aan de hand van online updates. De “boom aan boord” campagne zal een vicieuze cirkel ontwikkelen, met positieve impact op ecologisch, economisch en sociaal vlak, en zal van tijd tot tijd de ontwikkeling van de betrokken lokale bevolking stimuleren.

Speciaal voor het “Boom aan boord”-initiatief presenteren FCA Bank Group en Fiat nieuwe, toegewijde oplossingen.

FCA Bank ondersteunt de verkoop van de nieuwe Fiat 500 door een breed scala aan financieringsoplossingen aan te bieden om klanten te helpen hun nieuwe, volledig elektrische voertuig te kopen. Voor de nieuwe Fiat 500 is er een speciale promofinanciering beschikbaar vanaf € 299/maand (60 maanden) in klassieke financiering aan 0,99%.

LEASYS, het mobiliteitsbedrijf van FCA Bank, biedt LEASYS MILES aan, een echte pay-per-use mobiliteitsoplossing die beantwoordt aan de behoeften van degenen die de auto gebruiken, voornamelijk in de stad, met weinig kilometers per jaar, op een discontinue manier en die willen genieten van het rijden zonder te hoeven denken aan autobeheer. Pay-per-use huur (48 maanden) zonder voorschot en met een betaalbare maandelijkse huur, naast een variabele vergoeding berekend op basis van de werkelijk gereden kilometers. LEASYS MILES stelt de nieuwe Fiat 500 beschikbaar vanaf € 199/maand (excl. BTW) in operationele leasing.

FCA Banks aanpak om mobiliteitsbewustzijn en duurzaamheid te vergroten krijgt vorm door het aanbieden van eenvoudige en flexibele oplossingen. Daarmee kan ze voldoen aan de verschillende eisen van klanten, die kunnen kiezen uit Fiat geëlektrificeerde modellen zoals de nieuwe elektrische of hybride Fiat 500 en de hybride Panda.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels