Gepubliceerd op 26 November 2020 om 07h29
Door Damien Malvetti

Febiac, Renta en Traxio vragen ministers om autoshowrooms weer te mogen openen

In een open brief aan de ministers en aan de experts die belast zijn met het uitwerken van de lockdownmaatregelen vragen de drie federaties van de autosector Febiac, Renta en Traxio om de showrooms weer te mogen openen. De federaties benadrukken dat de gezondheidsmaatregelen perfect kunnen worden gerespecteerd binnen de concessies. Om een te grote gelijktijdige instroom van klanten te vermijden, zouden bepaalde zaken dan enkel op afspraak kunnen gebeuren. De volledige brief is hieronder te lezen.

Beste ministers, Beste experten,

De komende dagen evalueren en beslissen jullie of de tijd rijp is om voor ‘niet-essentiële winkels’ de teugels wat te lossen. Toegegeven, geen gemakkelijke opdracht. Het lijkt een keuze tussen ofwel versoepelen en het virus de wind van achteren geven, ofwel de economie op slot houden en onze ondernemers en hun levenswerk verder de dieperik laten inglijden. Is er echt geen middenweg, vragen wij ons af. Kunnen we niet, op basis van gezond verstand en heldere regels, een aantal van de huidige maatregelen bijstellen?

Met de beste wil van de wereld begrijpen wij niet hoe bijvoorbeeld een carwashbeurt, een bezoek aan een showroom of fietsenwinkel of het oppikken van een voertuig bij een verhuurkantoor of voor een testrit het virus onvermijdelijk de wind in de zeilen zou geven. Onze sectoriële protocollen zijn geïmplementeerd; onze ondernemers én onze klanten zijn behoedzaam en voorbereid op alle hygiënemaatregelen. Afstandsregels kunnen wij respecteren en daar waar nodig kan gewerkt worden op afspraak.

Dat het voorbije jaar op vele vlakken verloren is, daar heeft iedereen zich inmiddels node bij neergelegd. Maar geef ons alstublieft nu de kans om onze klanten te bedienen en de orderboekjes nu te vullen zodat volgend jaar onze sectoren enigszins kunnen herademen en een toekomst zien.

We hopen, samen met u, dat we volgend jaar allemaal een vaccin kunnen krijgen maar u kan nu alvast in veilige omstandigheden onze bedrijven een dosis adrenaline toedienen en hen opnieuw tot leven wekken, net zoals dat momenteel in omringende landen gebeurt. Mogen we daarop rekenen?

Febiac, Traxio & Renta

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News , Dealers , Voertuigen

Gelijkaardige artikels