Gepubliceerd op 18 January 2023 om 12h24
Door Jeroen Evens

Fleet & Mobility start-up ‘let it fleet lanceert vlootbeheerplatform ‘Headlight’

Sinds de oprichting van let it fleet in 2020 ondersteunt het team bedrijven op hun weg naar zero emissie bedrijfsmobiliteit. Of het nu gaat om de elektrificatie van het wagenpark, of het opzetten van alternatieve mobiliteit, klanten van 25 tot +4000 werknemers hebben het analyseren, plannen en implementeren ervan aan hen toevertrouwd. “Voorheen konden we gezien worden als ‘corporate mobility architecten’, die bedrijven hielpen bij het opzetten van strategische plannen. Met de lancering van Headlight kunnen we organisaties nu ook ondersteunen bij de operationele uitvoering van die nieuwe strategieën” zegt CEO Wim Buzzi.

|
| © |

Medeoprichters Wim Buzzi & Alain Duez verdienden doorheen hun carrière allebei hun sporen op het vlak van internationale fleet procurement en fleet management. “Als Fleet & Mobility managers hadden we vaak het gevoel dat fleet software en diensten niet voldeden aan onze behoeften en verwachtingen. Het gebrek aan softwaremogelijkheden in de markt dat voor ons zo vanzelfsprekend leek, was voor het team de belangrijkste motivatie om een eigen product te creëren, aldus Buzzi.

Naadloze bedrijfsmobiliteit

Met Headlight kunnen wagenparkbeheerders hun budgetten voor autobeleid digitaal configureren en beheren, en hebben ze een duidelijk zicht op welke voertuigen in welk budgetniveau beschikbaar zijn. Vervolgens kunnen medewerkers bedrijfsauto’s bestellen, van budgetverkenning, configuratie tot de digitale goedkeuringscyclus van de beste offerte.

“Headlight ondersteunt standaard configuraties met meerdere leveranciers. De parallelle communicatie en verwerking van offertes wordt door de software verzorgd. Dit bespaart tijd en moeite, maar belangrijker nog, aanzienlijke kostenbesparingen door de multi-bid voor elke bestelling”, vermeldt Buzzi. Een belangrijke eigenschap van het platform is dat je al je vlootgerelateerde processen flexibel kunt configureren binnen Headlight. “Headlight workflows kunnen op uw manier worden ingericht, waarbij processen, workflows en systemen worden afgestemd op hoe u altijd al fleet excellence heeft geleverd”, voegt Buzzi toe. “Met ingebouwde systemen voor taakbeheer, meldingen en communicatie kunnen bedrijven hun vloot naadloos beheren vanuit één plaats”, besluit Buzzi.

Expertise ontmoet technologie

Headlight werd volledig intern ontwikkeld. Medeoprichters Thibault Degrande en Timo Latruwe, die een onderzoeksachtergrond in computerwetenschappen hebben, zorgen voor de vereiste technische expertise. “De combinatie van vlootervaring en technische expertise is wat ons team in een unieke positie plaats voor de lancering van een vlootbeheerplatform”, aldus Buzzi. Binnenkort wil Headlight ook alternatieve mobiliteitsopties voor bedrijven ondersteunen.

 

Jeroen Evens

Jeroen Evens, redacteur van dit artikel

Jeroen Evens is opgeleid in de Communicatiewetenschappen (KULeuven) en is een enthousiaste volger van alles wat met mobiliteit en bedrijfswagens te maken heeft. Als freelance journalist gespecialiseerd in de fleetsector houdt hij al drie jaar lang de vinger aan de pols van de laatste ontwikkelingen in onze sector.
Dit artikel gaat over: Mobiliteit , Mobiliteitskaart/-apps

Gelijkaardige artikels