Gepubliceerd op 22 January 2021 om 08h36
Door Damien Malvetti

Fleetstrategie 2021 – Audi (Sébastien Laebens): “11 verschillende PHEV modellen in 2021”

Het jaar 2021 begint op een vreemde manier. Op het moment dat u dit leest moesten alle spelers in de autosector en hun professionele en particuliere klanten ondergedompeld zijn in de bruisende magie van de Brussels Motor Show. Als gevolg van de pandemie blijven de gangen van de Heizel echter bedroevend leeg in deze maand januari.
Dat wil echter niet zeggen dat er geen actie wordt ondernomen achter de schermen van de hoofdkwartieren van de autoconstructeurs. Na een jaar 2020 gekenmerkt door een daling in de verkoopcijfers met zo’n 25 procent rekenen alle leveranciers op een forse heropleving in 2021. Op de achtergrond leeft de CAFE-wetgeving (Corporate Average Fuel Economy), die constructeurs een grens oplegt in de gemiddelde CO2-uitstoot, en 2021 wordt duidelijk het jaar van de elektrificatie. Alle bedrijfsvloten lijken zich erop voor te bereiden.
link2fleet heeft de verschillende fleetmanagers geïnterviewd om te weten te komen hoe de merken in 2021 hun professionele klanten tegemoet treden.

© est désormais Fleet Sales Network Manager du Group Fleet Solutions chez D'Ieteren

Bij Audi bekijken we de wereld graag met andere ogen. Dat is onze drijfveer. Dit betekent dat we ons non-stop op de toekomst richten. Elke dag helpen we de wereld een klein beetje vooruit – met onze ideeën, onze passie en onze visie op hedendaagse en toekomstige mobiliteit.
Kiezen voor Audi is een standpunt innemen. Het is kiezen voor een premium voertuig met een exclusieve afwerking en intelligente technologieën dat aan al uw zakelijke behoeften voldoet.
Dankzij onze expertise en onze productstrategie, ben ik als Fleet Manager van het merk met de vier ringen meer dan optimistisch voor de komende jaren.
Bij Audi streven we naar een meer duurzame mobiliteit en het objectief is duidelijk : Audi wil CO² neutraal worden tegen 2050. Om daar te geraken lanceerden we in 2018 onze eerste 100% elektrische SUV, gebouwd in de eerste CO² neutrale productiefaciliteit ter wereld, hier in Brussel.
Sinds de lancering hebben we meer dan 2.000 Audi e-trons verkocht in België en zijn wij momenteel ook marktleider in het full elektrisch SUV C segment qua inschrijvingen.
Deze resultaten bevestigen dat de strategie van Audi betreffende de elektrificatie van het gamma in lijn is met de behoeftes van onze fleet klanten
In 2021 versterken we ons elektrisch gamma met de Audi e-tron GT, de Audi Q4 e-tron en de Audi Q4 Sportback e-tron.
We zullen dus in 2021 niet minder dan 5 full elektrische modellen kunnen aanbieden!
• Audi e-tron
• Audi e-tron Sportback
• Audi e-tron GT
• Audi Q4 e-tron
• Audi Q4 Sportback e-tron

De Q4 e-tron zal ons in staat stellen om een bredere doelgroep te bereiken en deze wagen zal zeker en vast een prominente rol spelen in de fleet markt en dit reeds in 2021!
Met de komst van de Q3 en Q3 Sportback TFSI e en Q5 Sportback TFSI e naast de reeds gecommercialiseerde PHEV modellen zullen we in 2021 11 verschillende PHEV modellen kunnen aanbieden.
Dankzij ons aanbod aan alternatieve aandrijvingen hebben we dus zeker en vast een antwoord op de steeds groeiende vraag naar deze technologieën.
2021 wordt een cruciaal jaar in termen van de transitie naar 100% elektrische bedrijfswagens, maar zoals u kunt zien, is Audi klaar het FLEET wagenpark in België te revolutioneren.
Tot slot wil ik erop wijzen dat Audi blijft investeren in conventionele motoren door diesel- en benzinemotoren uit te rusten met mild hybride technologie, waardoor de CO2-uitstoot verder wordt teruggedrongen.
Tegenwoordig is er helaas geen one-size-fits-all oplossing, maar dankzij ons gediversifieerd aanbod zijn we in staat om voor elk bedrijf en bestuurder de beste oplossing te kunnen bieden.
Het Audi fleet team staat klaar om u te helpen de juiste keuzes te maken in ons uitgebreide modelgamma. Voor de fleet rijder bieden onze modellen de meest up to date veiligheids- , communicatie en assistentie technologieën. En voor de fleet manager staan onze modellen bekend voor hun sterke restwaardes en competitieve TCO positionering. Ons uitgebreide dealernetwerk staat bovendien garant voor een premium service !


Ontdek de fiscaliteit 2021 van alle fleetmodellen van Audi

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Invoerders & Constructeurs , Voertuigen

Gelijkaardige artikels