Gepubliceerd op 9 September 2022 om 08h01
Door Damien Malvetti

Ford Pro™ Charging: het belang van een integrale aanpak

Een performante elektrische bestelwagen is één ding, hem maximaal efficiënt gebruiken en intelligent laden op het werk, thuis en onderweg, een ander. Daarom heeft Ford een brede waaier aan diensten ontwikkeld onder de noemer Ford Pro™ Charging. Van infrastructuurstudie tot montage, van hardware tot software: Ford zorgt voor alles.

Elektrisch rijden is voor de meeste bestuurders een verademing. De twijfels die de kop opsteken, hebben meestal te maken met het rijbereik en het opladen van de batterij. Met een professionele end-to-end ondersteuning, inclusief hardware en connectiviteit, neemt Ford Pro™ Charging deze twijfels weg.

In de meeste gevallen worden de voertuigen in het depot opgeladen. Elk depot is anders en daarom werken de gespecialiseerde laadadviseurs van Ford Pro™ samen met de klant om de optimale laadoplossing uit te tekenen. De a-tot-z-service omvat het uitwerken van de oplossing, het overleg met relevante stakeholders om de nodige nutsvoorzieningen en planningsbeperkingen in kaart te brengen, het installeren van de oplaadhardware en het leveren van onderhoud en ondersteuning zodra het oplaadsysteem operationeel is. De installatie en het onderhoud van de hardware worden verzekerd in samenwerking met toonaangevende installatiepartners en laderfabrikanten.

 

Intelligente software

Zodra het oplaadsysteem van het bedrijfsgebouw operationeel is, kan de intelligente software van Ford Pro™ Charging de bedrijfscyclus en het laadniveau van elk afzonderlijk voertuig automatisch evalueren om de energie in het hele bedrijfsgebouw te beheren voor een optimale efficiëntie en uptime.

De Ford Pro™ Charging beheersoftware werkt naadloos samen met de zuiver elektrische E-Transit. Dankzij de ingebouwde connectiviteit kan het systeem potentiële problemen detecteren nog voor klanten er zich bewust van zijn, en ze oplossen met een minimale onderbreking van de activiteiten.

 

Laden thuis en onderweg

Sommige bestuurders zullen hun voertuig ook mee naar huis nemen. Ford Pro™ Charging kan daarom ook een wallbox bij de werknemer thuis installeren en de terugbetaling van de laadstroom administratief faciliteren. En hoewel de meeste operatoren openbare laadpalen enkel gebruiken als laatste redmiddel om hun voertuigen tijdens het werk op te laden, biedt Ford Pro™ Charging ook toegang tot meer dan 300.000 publieke laadpunten in Europa. De afrekening van deze publieke laadbeurten wordt gecentraliseerd op één maandelijkse factuur voor een onovertroffen gebruiksgemak en flexibiliteit.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Vlootbeheer , IT management & Connected Cars

Gelijkaardige artikels