Gepubliceerd op 11 October 2022 om 12h07
Door Damien Malvetti

Gabriëls opent eerste ultra fast laadstation in Antwerpen

Elektrisch rijden is the way to go en Gabriëls gaat all the way. Tegen het begin van volgend jaar wil de energieleverancier, verspreid over heel Vlaanderen, 12 nieuwe laadstations openen waar mensen hun elektrische wagen betaalbaar én snel kunnen opladen. Het eerste grote station, in Deurne, telt 6 fast charging laadpunten en heeft daarmee het grootste aantal snelladers in Antwerpen. Het station, dat ook alle klassieke brandstoffen aanbiedt en een self-carwash heeft, wordt maandag geopend door Koen Kennis, schepen voor mobiliteit van de Stad Antwerpen.

|||
||| © |||

Supersnel laden op strategische locaties

Omdat steeds meer mensen elektrisch rijden, is er in Vlaanderen dringend nood aan meer laadpunten. Brandstoffenleverancier Gabriëls blijft niet bij de pakken zitten en plant tegen begin 2023 op 12 plaatsen nieuwe laadstations. Het eerste grote daarvan, een fast charging laadstation met 3 dubbele DC-laadpalen van 300 kW waar 6 wagens tegelijk ultrasnel kunnen laden, is al operationeel in Deurne. Een gemiddeld EV (elektrisch voertuig) opladen aan een snellaadpaal kan er, afhankelijk van de laadsnelheid van de wagen, in nauwelijks 15 tot 20 minuten. Op termijn kan er nog een vierde laadpaal bijkomen.

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit Stad Antwerpen: “We zijn blij met de opening van dit station. Antwerpen zet volop in op groene mobiliteit en juicht een initiatief als dit dan ook toe. De ligging in de rand, dicht bij de ring, is ideaal voor mensen die in de buurt wonen of de wagen nemen naar het werk. De snelle service zorgt er daarbij voor dat er veel mensen op korte tijd terechtkunnen.”

 

Naast Deurne zijn er al laadstations voorzien op bestaande, goed bereikbare locaties in Oostende, Merelbeke, Blankenberge, Kortrijk, Roeselare en Rotselaar en er komen nog nieuwe grote laadstations in Sint-Pieters-Leeuw, Brugge (Waggelwater), Erpe-Mere, Harelbeke ​ en Zottegem.

Alle locaties van de nieuwe elektrische laadstations zijn strategisch gekozen: dicht bij invalswegen van autostrades en nabij centra van belangrijke steden, wat ze niet alleen voor pendelaars maar vooral ook voor mensen die in de omgeving wonen vlot toegankelijk moet maken.

Tankstations met een betaalbaar totaalaanbod

Naast snel elektrisch laden tegen betaalbare prijzen, zullen de stations van Gabriëls ook de klassieke brandstoffen aanbieden – niet iedereen rijdt tenslotte al volledig elektrisch. ​ Een aantal beschikken bovendien ook over een self-carwash.

Ignace Gabriëls, bedrijfsleider van Gabriëls tankstations: “Het is onze ambitie om klanten in onze stations een totaalaanbod tegen betaalbare prijzen aan te bieden: snel elektrisch laden, tanken en je auto wassen. Op een makkelijk bereikbare plaats en in de beste omstandigheden. Daar gaan we voor. Door de luifels en gebouwen van zonnepanelen te voorzien, is een deel van de energie ook hernieuwbaar en kan je dus groen laden. Zo maken we de weg helemaal vrij voor een duurzame toekomst.”
Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.