Gepubliceerd op 26 November 2021 om 11h51
Door Damien Malvetti

Geen Autosalon in Brussels Expo, maar wel bij de dealers

Het is een beslissing die al enkele dagen in de lucht hing: Febiac dat aankondigt dat het Autosalon in januari 2022 niet plaats zal vinden in Brussels Expo. De dealers zullen het salon bij wijze van compensatie in hun concessies organiseren, zodat deze voor de autowereld toch niet te missen afspraak – die ook in 2021 door de lockdown al niet plaats kon vinden – niet volledig van de agenda verdwijnt. De beslissing van Febiac is uiteraard een gevolg van de onzekerheid vanwege de vierde golf van het coronavirus, die momenteel ons land treft. De 99ste editie van het Autosalon had normaal van 15 tot 23 augustus eerstkomend in Brussels Expo plaats moeten vinden.

“Wij anticiperen op het feit dat de achteruitgang van de sanitaire situatie en de invoering van bijkomende beperkingen ons niet in staat zullen stellen het verwachte aantal bezoekers in optimale omstandigheden te verwelkomen”, verklaart Andreas Cremer, CEO van FEBIAC.

Om deze reden hebben FEBIAC en haar leden unaniem beslist om het Autosalon van Januari 2022 te verplaatsen naar alle concessiehouders in het land. Deze beweging zal ondersteund worden door de introductie van het toekomstige digitale platform AskOTO, dat antwoord zal bieden op alle vragen van automobilisten en motorrijders.

Verdere details over deze versie waarmee FEBIAC de brug wenst te bouwen naar een 100e editie in Brussels Expo in januari 2023, zullen binnenkort worden meegedeeld.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels