Gepubliceerd op 12 July 2022 om 17h17
Door Damien Malvetti

Hedin Mobility Group werft Eddy Haesendonck aan als hoofd van zijn Benelux-activiteiten

De voormalige voorzitter en algemeen directeur van BMW Group Belux, Eddy Haesendonck, wordt benoemd tot de nieuwe algemene directeur van Hedin Automotive B.V. en Head of Operations van Hedin Mobility Group in de Benelux, terwijl Henk van der Kwast wordt gepromoveerd tot Head of Strategy and Mergers & Acquisitions van Hedin Mobility Group AB.

Hedin Mobility Group AB maakt bekend dat Eddy Haesendonck werd benoemd tot CEO van Hedin Automotive B.V., als opvolger van de huidige CEO Henk van der Kwast, die de functie van Director Strategy & Mergers and Acquisitions bij Hedin Mobility Group AB op zich zal nemen. Henk van der Kwast blijft lid van de Raad van Bestuur van Hedin Automotive B.V.

Naast zijn rol als CEO van Hedin Automotive B.V. zal Eddy Haesendonck ook de globale managementverantwoordelijkheid voor Hedin Mobility Group in de Benelux op zich nemen als hoofd van alle Hedin Automotive-activiteiten in de regio.

Hedin Automotive vertegenwoordigt 25 automerken in de Benelux en is in Nederland actief via Stern – een van de grootste dealergroepen van het land met 65 verkooppunten – dat in maart 2022 door Hedin Mobility Group werd overgenomen. In België heeft Hedin Automotive 19 dealers, die Mercedes-Benz (personenwagens, vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen), Toyota en Lexus vertegenwoordigen. Daarnaast wordt Hedin Automotive de importeur en retailer van INEOS in de Benelux, met de lancering van de INEOS Grenadier 4×4 later dit jaar. Hedin Automotive heeft in totaal ongeveer 2.100 mensen in dienst in Nederland, België en Luxemburg.

Eddy Haesendonck heeft een lange carrière in de autosector achter de rug, met 30 jaar ervaring in dealerships, importeurs en hoofdkantoren, waarvan 25 jaar bij de BMW Group. De voorbije vier jaar leidde hij BMW Group Belux als voorzitter en CEO.

“Wij zijn verheugd dat Eddy zich heeft aangesloten bij de Hedin Mobility Group. De Benelux is een belangrijke regio waar we onze activiteiten verder willen uitbouwen, en met Eddy’s ervaring en staat van dienst vergroten we de kansen op succes aanzienlijk. Samen met zijn team heeft Eddy buitengewone resultaten bereikt voor BMW, MINI en BMW Motorrad, waardoor BMW marktleider is geworden in België voor auto’s en motoren,” aldus Anders Hedin, eigenaar en CEO van Hedin Mobility Group.

“Ik wil Henk van der Kwast bedanken voor zijn belangrijke bijdragen in zijn rol als oprichter en CEO van Stern Groep en later van Hedin Automotive B.V.. Onder Henk’s leiding is Stern uitgegroeid tot een marktleider in de Nederlandse automotive retail sector. In zijn nieuwe rol, die gericht is op strategie, financiering en fusies en overnames bij Hedin Mobility Group AB, zal Henk een belangrijke rol blijven spelen voor het team, waarvoor wij hem zeer dankbaar zijn,” – Anders Hedin.

“Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring te delen in de raad van bestuur van Hedin Mobility Group. Het zijn een dankbare 29 jaren geweest om Stern uit te bouwen tot de moderne dealergroep die we onlangs aan Hedin hebben verkocht. Ik laat een bedrijf achter van zeer gemotiveerde en ambitieuze mensen, klaar om de uitdagingen aan te gaan die voor ons liggen. Ik ben er trots op dat ik de sleutels van Stern mag overdragen aan Eddy Haesendonck” – Henk van der Kwast, CEO van Hedin Automotive B.V.

 

“Na 25 jaar bij de BMW Group was het voor mij tijd om aan een nieuw hoofdstuk in mijn beroepsleven te beginnen. De strategie van de Hedin Mobility Group, met haar plannen voor de Benelux-markten, past in mijn persoonlijke visie op hoe een organisatie succesvol kan blijven in een veranderende auto-industrie. En het gaat niet alleen om de voortdurende technologische transformatie en veranderende distributiemodellen. We stevenen af op een tijdperk waarin een hybride businessmodel – een naadloze link tussen de digitale en fysieke wereld – het verschil zal maken in de auto-industrie.” – Eddy Haesendonck.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: Dealers , Voertuigen

Gelijkaardige artikels