Gepubliceerd op 12 July 2022 om 09h46
Door Damien Malvetti
Gelinkte experten :

Jan Schmook, nieuwe verkoopdirecteur Renault België Luxemburg

Jan Schmook is op 1 juli benoemd tot Verkoopdirecteur van Renault België Luxemburg. Hij volgt Benoit Treilhou op die het bedrijf verlaten heeft om een nieuwe wending aan zijn carrière te geven. Jan Schmook rapporteert aan Jérôme Pannaud, Algemeen Directeur, Renault België Luxemburg.

Jan (62 jaar) studeerde af als industrieel ingenieur aan de Hoge School De Nayer in Mechelen.

Zijn carrière bij Renault Group begint in 1986 als Ingenieur Analyse Elektriciteit bij Renault Belgique International. Een jaar later maakt hij de overstap naar de studiedienst van de Groep in Rueil Malmaison (Parijs) waar hij meewerkt aan de ontwikkeling van het onderstel van Clio 1. In 1990 keert hij terug naar België als afdelingshoofd van de studiedienst in de fabriek van Vilvoorde.

In 1997 neemt zijn carrière een nieuwe wending wanneer hij benoemd wordt als verantwoordelijke van de afdeling klantenrelaties, garantie en kwaliteit binnen Renault België Luxemburg. Een jaar later neemt hij de functie van Naverkoop Directeur van de Brusselse filialen op zich. In 1999 vervoegt hij het Directiecomité van Renault België Luxemburg als Directeur Kwaliteit en Services.

Van 2004 tot 2012 is hij Filiaaldirecteur bij Renault Retail Group Belgium, eerst in Antwerpen (2004-2010), vervolgens van de Brusselse filialen (2011-2012).

In 2013 keert hij terug naar Renault België Luxemburg als Regionaal Directeur Noord en sinds 2017 is hij Network Manager Belux.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News
Gelinkte experten :

Gelijkaardige artikels