Gepubliceerd op 2 March 2022 om 17h06
Door Damien Malvetti

Kia EV6 verkozen tot “Car of the Year 2022”

Zelfs wanneer het Autosalon van Genève niet plaatsvindt -zoals dit jaar- blijft de traditie bestaan: een jury van internationale journalisten wordt uitgenodigd om de auto van het jaar te kiezen. Dit jaar is het de Kia EV6, een volledig elektrische auto van het Koreaanse merk, die het hoogste schapje van het podium betreedt. Dit doet hij aan de zijde van twee andere volledig elektrische modellen: de Renault Megane E-Tech en de Hyundai IONIQ 5.

Na de Toyota Yaris in 2021 is het de Kia EV6 die de felbegeerde titel van “Car of the Year 2022” in de wacht sleept, met zo’n 279 punten. De Kia is daarmee de derde full electric wagen in de geschiedenis die deze prijs wint, na de Nissan Leaf in 2011 en de Jaguar I-Pace in 2019.

Het is niet de eerste keer dat een elektrische auto op het podium staat, maar het is wel de eerste keer dat een Koreaans merk de trofee mee naar huis neemt. In 2021 bedroeg de gecombineerde verkoop van Kia en Hyundai meer dan een miljoen eenheden in Europa.

59 journalisten uit verschillende Europese landen werden uitgenodigd hun mening te geven om de auto van het jaar te kiezen. We merken wel op dat de stemmen van de twee Russische vertegenwoordigers niet in aanmerking zijn genomen vanwege de invasie van Oekraïne door de Russische strijdkrachten.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels