Gepubliceerd op 2 August 2022 om 09h26
Door Damien Malvetti

Koen Maes wordt de nieuwe Managing Director van Belcar

Vanaf 16/8/2022 zal Koen Maes aan het hoofd komen van Belcar. Koen Maes volgt daarmee Jan Devos op die na 3 jaar een andere professionele uitdaging gekozen heeft.

Koen Maes kan terugblikken op een ruime ervaring in de Automotive branche in verschillende management- en directiefuncties en dit in zowel nationale als internationale context.

De laatste ervaring van Koen was managing director bij Nissan voor achtereenvolgens de Benelux en Frankrijk.

Belcar is een onderdeel van de Beerens groep en is marktleider in België op het gebied van Automotive dienstverlening aan constructeurs, invoerders, leasemaatschappijen en fleetowners. Met strategische locaties in Aartselaar (Belcar South) en Antwerpen (Belcar North) beschikt Belcar over een totaal oplossing voor de sector en kan een volledige service bieden op gebied van stalling, inspecties, transport, cleaning en herconditionering, remarketing, vloot- en schadebeheer.

 Koen Maes: Ik ben verheugd om te deel te gaan uitmaken van het team van de Beerens groep en mijn ervaring ten dienste te kunnen stellen aan een toonaangevend, dynamisch en ambitieus bedrijf. Na 30 jaar te hebben gewerkt in zowel operationele als strategische functies voor verschillende constructeurs, is de tijd rijp om mijn kennis en inzichten te gebruiken op de Belgische markt. Ik kijk dan ook uit om samen met het team van Belcar deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Koen Van den Bergh (COO Beerens groep): De automobielsector bevindt zich in woelig water. Met leveringsproblemen van nieuwe wagens, een versnelde elektrificatie van het wagenpark, de oorlog in Oekraïne met grondstoffen- en energietekorten tot gevolg, noemen we maar enkele van de grote uitdaging waar wij voor staan.  Met Koen Maes aan het roer hebben we een ervaren kapitein die ons bedrijf zal leiden, organiseren en verder uitbouwen in samenwerking met ons hecht Belcar-team en dit ten dienste van onze trouwe klanten. Wij wensen Koen alle succes toe.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels