Gepubliceerd op 26 June 2021 om 13h35
Door Alain Trappeniers

Leasemaatschappij levert allereerste e-bestelwagen met aparte batterij voor koelunit

Verhuur-en leasingbedrijf Fraikin uit Machelen gunt het Jetse familiebedrijf Walravens een primeur in België en Luxemburg. Voor de allereerste keer wordt een e-bestelwagen die uitgerust is met een aparte batterij voor de koelunit in gebruik genomen.

© A fast moving white van on a bright street with high buildings. Motion blurred background.

De bestelwagen kan per laadbeurt tot 160 kilometer rijden, terwijl de batterij van de koelunit een lading met een volume tot zo’n 120 bakken tot 8 uur lang gekoeld kan houden. “Het maakt van dit voertuig het ideale transportmiddel van verse voeding in een stedelijke omgeving”, verzekert Fraikins koelunit-specialist Frédéric Van Humbeeck. “Dat ook de koelunit een afzonderlijke batterij heeft, is een primeur in België en Luxemburg.”

E-bestelwagen/E-cargofiets

Horecagroothandel Walravens zal keukens die zich wat verder in Brussel bevinden of veel bestellen voortaan bevoorraden met de elektrische koelwagen. “Het is de ideale combo voor heel het Brusselse gewest: grote afstanden en volumes kunnen met de bestelwagen, kleine afstanden en volumes met de cargofiets. Deze manier van werken werkt de efficiëntie in de hand”, meent zaakvoerder Bernard Walravens van het gelijknamige bedrijf.

Vervangvoertuig

“We leveren niet alleen vers, maar ook altijd op tijd”, garandeert Bernard. “Daarom is het belangrijk dat we altijd de juiste wagens ter beschikbaar hebben om onze chefs te bedienen. Die belofte kunnen we waarmaken omdat we bij een defect of ongeval meteen een vervangvoertuig krijgen van Fraikin. Zo komt geen enkele levering in het gedrang.”

Alain Trappeniers

Alain Trappeniers, redacteur van dit artikel

Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels