Gepubliceerd op 19 October 2021 om 06h16
Door Damien Malvetti

Limburgse start-up doet wat dealers niet lukt: nieuwe auto’s leveren

Door het wereldwijde chiptekort en de nasleep van de lockdown zijn nieuwe auto’s vandaag amper te verkrijgen. Limburgse start-up Falcomotive past een mouw aan het probleem door beschikbare stockvoertuigen ter beschikking te stellen via een innovatief platform: DirecDrive. Een ‘phygital’ customer journey: klanten reserveren de auto online, kunnen hem komen uitproberen en vervolgens hun aankoop voltooien.

||||
|||| © ||||

Door het wereldwijde chiptekort lopen de levertermijnen voor nieuwe auto’s sterk op. Sommige modellen laten wel negen maanden of meer op zich wachten en dat is voor vele klanten van het goede teveel. “Wij zagen het probleem stilaan groter worden en hebben niet geaarzeld om een innovatieve oplossing uit te dokteren. Er zijn immers auto’s voorhanden, maar die kun je niet via de klassieke importeur- en dealerkanalen krijgen.

Vandaar dat we de idee hadden om een online platform te creëren dat deze auto’s als het ware op een dienblaadje presenteert aan geïnteresseerde klanten”, verklaart Sven Pribylla, medeoprichter van Falcomotive. “We willen het de klant zo gemakkelijk mogelijk maken. Ook staan vertrouwen en zekerheid centraal bij ons. We geloven niet in een 100% online verhaal, maar wel in een klantenervaring die digitaal begint, maar ‘fysiek’ eindigt, in een omgeving waar de koper op zijn gemak de auto kan uitproberen, advies krijgt en tot een besluit kan komen.”

 

DirecDrive: zoek online, probeer bij Falcomotive

Het innovatieve platform luistert naar de naam DirecDrive en werd door Falcomotive zelf ontwikkeld. Het bedrijf kan dan ook rekenen op een hoop in-house ervaring. “Het platform is erg gebruiksvriendelijk en biedt onze klant een waaier aan nieuwe auto’s met fabrieksgarantie. Die worden professioneel gepresenteerd in heldere hogeresolutiefoto’s, terwijl de voertuigbeschrijving de uitvoering, de motor, de technische gegevens en de opties overzichtelijk weergeeft.”

De bezoeker kan selecteren op diverse criteria om tot zijn ideale auto te komen – zelfs op basis van het maandbudget dat hij wenst te spenderen. Falcomotive biedt immers ook financieringen aan. Eens de gezochte auto gevonden, kan de klant het voertuig voor enkele dagen reserveren mits betaling van een beperkte som.

De auto wordt vervolgens naar Falcomotive in Halen overgebracht, waar hij binnen de drie dagen door de klant kan worden bekeken en uitgeprobeerd tijdens een testrit. “Wat ons verder onderscheidt, is ons onafhankelijke advies. We zijn niet merkgebonden en begeleiden onze klanten naar de auto die het best aan hun wensen voldoet. Ook voor de overname van hun huidige auto kunnen ze rekenen op ons. De ontzorging is totaal”, besluit Sven Pribylla.

 

Ook op bestelling

Als de koper ondanks het ruime aanbod toch zijn gading niet vindt, kan hij bij Falcomotive ook een auto bestellen. Wat bij de autodealers in België niet leverbaar is, kan Falcomotive gaan zoeken in zijn uitgebreide netwerk dat doorheen de jaren werd opgebouwd. Daartoe heeft het bedrijf de Car Agent-tool ontwikkelt. De klant geeft aan de hand van diverse criteria in wat hij zoekt, wat zijn budget is en tegen wanneer hij de auto wenst. Ook kan hij zijn zoekmandaat eventueel uitbreiden naar tweedehands- of demowagens – ook dat is een specialiteit van Falcomotive.

 

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels