Gepubliceerd op 30 October 2020 om 09h32
Door Damien Malvetti

link2fleet brengt virtueel 350 genodigden samen voor het event ‘link2fleet forum&awards 2020’

Het was een uitdaging van formaat voor link2fleet. Na ruim 25 live-edities werden we verplicht om de organisatie van ons jaarlijks terugkerend event ‘link2fleet forum&awards’ volledig om te gooien als gevolg van de actueel opgelegde maatregelen in het kader van de Covid-19 pandemie. Het werd dan ook een afspraak achter het computerscherm voor een volledig digitale editie, maar daarom niet minder rijk aan inhoud en interactie.

Uiteindelijk sloten meer dan 350 deelnemers zich aan om deel te nemen aan deze heel bijzondere editie van ‘link2fleet forum&awards’. Dit jaar geen samenkomst in Paleis 10 op de Heizel, maar wel een geheel digitale studio waarin Marc Demoulin en Virginie Claes als moderatoren de onderwerpen aanbrachten, tal van genodigden – sommigen in de studio zelf aanwezig, anderen van thuis uit – bijdroegen tot een boeiend geheel en dat met groot respect voor ieders veiligheid.

De ‘solidariteit’-awards

In een zo uitzonderlijk jaar leek het ons geen goed idee om awards uit te reiken als bekroning van voorbeeldige of innovatieve praktijken in het domein van fleet en mobiliteit. Maar link2fleet was het aan zichzelf verplicht om toch enkele uitzonderlijke initiatieven, genomen tijdens de Corona-besmetting, in de schijnwerpers te zetten. Het gaat om steun aan ziekenhuizen, bedrijven of personeel in de eerstelijnszorg. Zo werden SEAT, Billy Bike en i-mens bedacht met een award voor hun opmerkelijke solidariteitsinitiatieven.

Virtueel netwerken

Eén van de grote troeven van ‘link2fleet forum&awards’ is de unieke mogelijkheid tot netwerken. Ook deze virtuele editie heeft de deelnemers een zekere interactiviteit geboden via een geïntegreerd online chat-systeem en Q&A-momenten met de sprekers op het podium.

Traditioneel brengt het event ‘link2fleet forum&awards’ de fleet- en mobiliteitssector samen rond een glas en een gesmaakt diner, maar ook daarvoor moesten we dit jaar op zoek gaan naar een alternatief. Dankzij een ‘event box’ die bij de deelnemers enkele dagen vooraf werd afgeleverd, kon er – zij het op afstand – geklonken worden met een in de link2fleet kleuren gepersonaliseerde coupe en een flesje Cava. Ook de bijhorende toastjes ontbraken niet en enkele exclusieve geschenkjes van link2fleet en de event partners zorgden voor een feestelijke sfeer. De talrijke enthousiaste reacties die we mochten ontvangen en op social media konden lezen, maken duidelijk dat het event ook in digitale vorm sterk geapprecieerd werd.

Wij geven alvast afspraak voor een volgende editie in juni 2021 en hopen ten zeerste dat ‘link2fleet forum&awards 2021’ terug in zijn traditionele vorm zal kunnen doorgaan.

Damien Malvetti

Damien Malvetti, redacteur van dit artikel

Damien Malvetti is opgeleid als journalist en gepassioneerd door wagens, technologie en mobiliteit. Hij is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van link2fleet en beschikt over een uitgebreide kennis van de fleet-sector en elektrische mobiliteit.
Dit artikel gaat over: News

Gelijkaardige artikels